Selecteer een pagina

Uitvoeringsprogramma 2017-2018

Bospolder Tussendijken is een prachtige wijk met potentie maar ook met een aantal flinke uitdagingen rondom veiligheid, werk en wonen. In 2017 en 2018 wordt 3,6 miljoen euro extra geinvesteerd in Bospolder Tussendijken. Dit is onderdeel van de Focusaanpak door de Stadsmarinier in opdracht van het College van B&W van Rotterdam.

Vier partijen – Stadsmarinier, gebied Delfshaven, Havensteder en Delfshaven Coöperatie- slaan de handen in één om op vier urgente thema’s extra te investeren: diversifiëring van de woningvoorraad, buitenruimte, lokale economie en ondernemerschap èn het sociaal economisch kapitaal van de wijk. Dit zijn de hefbomen die met kracht de grootste uitdagingen en kansen van de wijk doen kantelen.

Bij iedere investering in het gebied worden vier vragen gesteld:

  1. Zijn lokale bewoners en ondernemers betrokken bij ontwikkelingen en waar mogelijk in de uitvoering?
  2. Is de investering integraal en heeft het meerwaarde op verschillende gebieden (sociaal, fysiek, economisch en veiligheid)?
  3. Komt de investering de wijkeconomie ten goede en krijgt lokaal talent de kans?
  4. Draagt de investering bij aan een duurzame, klimaatbestendige en inclusieve samenleving.

Uitnodiging

In 2015 en 2016 is veel gesproken met mensen en initiatieven in de wijk. Positieve initatieven als Park 1943, Besouk en Peoples Power zijn gegroeid. Vooral dankzij inzet van bewoners uit de wijk! Ook deze vier hefbomen kunnen niet zonder betrokken bewoners. Voel je vrij om mee te bouwen aan een mooie en weerbare wijk! Wil je meedoen of heb je ideeen voor de wijk? Laat het weten via info@delfshavencooperatie.nl of bel Marjolein Langbroek: 06-51348501.

 

Lees meer en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de website www.bospoldertussendijken.nl

Blogberichten

Integrale aanpak BoTu werkt!

Integrale aanpak BoTu werkt!

Voor de derde keer is het Wijkprofiel van de gemeente Rotterdam verschenen. De cijfers geven weer hoe het gaat met de fysieke omgeving, sociale structuur en veiligheid. Op alle vlakken is er sprake van een spectaculaire stijging in Bospolder Tussendijken. Goed nieuws en een bevestiging dat de gezamenlijke aanpak werkt.

Lees meer
Open Opgaven #BoTu

Open Opgaven #BoTu

Uitvoeringsagenda 2017 en 2018  Bospolder-Tussendijken is een prachtige wijk met potentie maar ook met een aantal flinke uitdagingen rondom veiligheid, werk en wonen. In 2017 en 2018 wordt 3,6 miljoen euro extra geïnvesteerd in de wijk. Dit is onderdeel van de...

Lees meer
test