Uitvoeringsprogramma 2017-2018

Bospolder Tussendijken is een prachtige wijk met potentie maar ook met een aantal flinke uitdagingen rondom veiligheid, werk en wonen. In 2017 en 2018 wordt 3,6 miljoen euro extra geinvesteerd in Bospolder Tussendijken. Dit is onderdeel van de Focusaanpak door de Stadsmarinier in opdracht van het College van B&W van Rotterdam.

Vier partijen – Stadsmarinier, gebied Delfshaven, Havensteder en Delfshaven Coöperatie- slaan de handen in één om op vier urgente thema’s extra te investeren: diversifiëring van de woningvoorraad, buitenruimte, lokale economie en ondernemerschap èn het sociaal economisch kapitaal van de wijk. Dit zijn de hefbomen die met kracht de grootste uitdagingen en kansen van de wijk doen kantelen.

Bij iedere investering in het gebied worden vier vragen gesteld:

  1. Zijn lokale bewoners en ondernemers betrokken bij ontwikkelingen en waar mogelijk in de uitvoering?
  2. Is de investering integraal en heeft het meerwaarde op verschillende gebieden (sociaal, fysiek, economisch en veiligheid)?
  3. Komt de investering de wijkeconomie ten goede en krijgt lokaal talent de kans?
  4. Draagt de investering bij aan een duurzame, klimaatbestendige en inclusieve samenleving.

Uitnodiging

In 2015 en 2016 is veel gesproken met mensen en initiatieven in de wijk. Positieve initatieven als Park 1943, Besouk en Peoples Power zijn gegroeid. Vooral dankzij inzet van bewoners uit de wijk! Ook deze vier hefbomen kunnen niet zonder betrokken bewoners. Voel je vrij om mee te bouwen aan een mooie en weerbare wijk! Wil je meedoen of heb je ideeen voor de wijk? Laat het weten via info@delfshavencooperatie.nl of bel Marjolein Langbroek: 06-51348501.

 

Lees meer en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de website www.bospoldertussendijken.nl

Blogberichten

Oprichting Delfshaven Coöperatie

Oprichting Delfshaven Coöperatie

Per 10 februari 2015 is het bestuur van de Delfshaven Coöperatie een feit. Drie enthousiaste, betrokken vrijwilligers vormen samen als professionals én bewoners het nieuwe bestuur. Hun gezamenlijke visie? Het vormgeven van de professionalisering van de samenleving.

Lees meer
Vijf jaar bewonerskracht in Delfshaven

Vijf jaar bewonerskracht in Delfshaven

Op Valentijnsdag 2020 vierden we feest. Met iedereen die ons lief is proostten we op vijf jaar Delfshaven Coöperatie. Een terugblik op hoe Delfshaven Coöperatie in 2015 tot leven kwam tijdens Delfshaven Doe je ding, gesteund door Gemeente Rotterdam en Havensteder.

Lees meer
Artikel Welzijnscoalitie op Vers Beton

Artikel Welzijnscoalitie op Vers Beton

Rotterdam kan enorm veel winnen, als er meer geïnvesteerd wordt in lokale inzet en buurtbetrokkenheid bij welzijn. De inkoopstrategie voor Welzijn 2022-2028 die de raad op 28 januari besprak legt nog te veel nadruk op grote externe welzijnspartijen. De Welzijnscoalitie Delfshaven ziet dat graag anders.

Lees meer
Herinneringen Taanderstaat

Herinneringen Taanderstaat

Herinneringen Taanderstaat door Madelon Stoele | 8 februari 2021De Taanderstraat 121 heeft sinds het gebouwd werd in 1929 veel maatschappelijke functies in de buurt gehad: een school, een buurthuis waar werd geklaverjast en gedart, een meidenvilla, kinderopvang,...

Lees meer
Herinrichting Driehoeksplein… eindelijk!

Herinrichting Driehoeksplein… eindelijk!

Goed bericht! Na jaren wachten is het eindelijk zover: we krijgen een nieuw Driehoeksplein.
En: bewoners denken en praten tijdens het hele proces mee. De afgelopen maand is er in samenwerking met bewoners de keuze gemaakt voor een ontwerpbureau.

Lees meer
Vast Goed voor Veerkrachtig BoTu

Vast Goed voor Veerkrachtig BoTu

Er is woningnood in Nederland, ook in Bospolder Tussendijken is dat te merken. Steeds meer gebouwen van de gemeente en woningbouwcorporaties worden verkocht en getransformeerd tot woningen. Maar in veel van dat soort panden zitten lokale maatschappelijke initiatieven die hierdoor op straat komen te staan.

Lees meer
Veerkracht en overvloed

Veerkracht en overvloed

Veerkracht en overvloed ABCD Community Building in BoTu door Milja Kruijt | 5 februari 2021De afgelopen 10 maanden hebben we meerdere keren onze plannen moeten aanpassen. Er was een intelligente lockdown, een beperkte lockdown, een beperkte lockdown met aanvullende...

Lees meer
Naar een nieuw normaal

Naar een nieuw normaal

Te midden van een crisis is het over het algemeen lastig en soms precair om te speculeren over de toekomst. Toch houdt dit veel mensen bezig, omdat een crisis ons maatschappijsysteem onder druk zet en laat zien waar de gaten vallen. Tegelijkertijd worden er tijdens een crisis, onder die druk, snelle besluiten genomen maar ook nieuwe initiatieven ontplooid die de toekomst wel degelijk (deel) bepalen.

Lees meer
Vernieuwde website

Vernieuwde website

Vernieuwde website door Madelon Stoele | 18 december 2020Tadaaa!! Sinds vandaag staat onze nieuwe website online en wij zijn er trots op! Een nieuwe en frisse uitstraling, Vier hoofdthema’s, nieuwsberichten per thema, meer beeld en illustraties en een duidelijk...

Lees meer
Rondje langs de velden

Rondje langs de velden

Een rondje langs de velden doen’ komt uit een oud radioprogramma waar het over voetbal ging. Ze deden verslag van verschillende wedstrijden en dan was het tijdens de uitzending gebruikelijk om van reporter naar reporter te schakelen die allemaal weer op een andere locatie zaten.

Lees meer
test