Blog

Wil je meer lezen over onze kijk op de wijk? Of ben je benieuwd naar onze nieuwste inzichten? Lees onze blogs hier.

Even voorstellen: Marleen ten Vergert, Partnerraad

Even voorstellen: Marleen ten Vergert, Partnerraad

Marleen ten Vergert werkt als wijkmanager van de gemeente in Bospolder Tussendijken en is programmamanager Veerkrachtig BoTu. “Ik vind het vooral leuk om te werken daar waar mensen leven en ‘t verschil maken. Ik hou niet zo van instanties, al ben ik zelf van de gemeente.” Zij is vaak op zoek naar het verhaal achter de mensen.

Lees meer
Worden bestuursleden van Delfshaven Coöperatie betaald?

Worden bestuursleden van Delfshaven Coöperatie betaald?

Toen we begonnen met de Delfshaven Coöperatie hebben we nadrukkelijk de keuze gemaakt om dit onbetaald te doen. De reden is simpel. Wij raken niet gemotiveerd door ‘onze eigen portemonnee’. Als wij al een belang vertegenwoordigen dan is dat het belang van de wijk en niet van onze eigen bankrekening.

Lees meer
Patrick Boel krijgt Erasmusspeld

Patrick Boel krijgt Erasmusspeld

Op 25 juni j.l. is Patrick Boel door het Rotterdamse college onderscheiden met de Erasmusspeld voor zijn langdurige vrijwillige inzet voor onder andere Buurtcoöperatie Mathenesserdijk, Schiezicht en Delfshaven Coöperatie. Hij kreeg de Erasmusspeld overhandigd door wethouder Roos Vermeij.

Lees meer
Veerkracht en overvloed

Veerkracht en overvloed

Veerkracht en overvloed ABCD Community Building in BoTu door Milja Kruijt | 5 februari 2021De afgelopen 10 maanden hebben we meerdere keren onze plannen moeten aanpassen. Er was een intelligente lockdown, een beperkte lockdown, een beperkte lockdown met aanvullende...

Lees meer
Naar een nieuw normaal

Naar een nieuw normaal

Te midden van een crisis is het over het algemeen lastig en soms precair om te speculeren over de toekomst. Toch houdt dit veel mensen bezig, omdat een crisis ons maatschappijsysteem onder druk zet en laat zien waar de gaten vallen. Tegelijkertijd worden er tijdens een crisis, onder die druk, snelle besluiten genomen maar ook nieuwe initiatieven ontplooid die de toekomst wel degelijk (deel) bepalen.

Lees meer
Efficiëntie is een systeemding

Efficiëntie is een systeemding

Als bewoner investeer ik veel tijd in community building. Daarnaast heb ik ook een ‘betaald’ leven als kwartiermaker en manager. Als community builder heb ik een open agenda. In mijn betaalde rol ben ik oplossingsgericht en houd ik nogal van het aanpakken. Over het algemeen vult dat elkaar prima aan, maar soms ook niet..

Lees meer
Vooroordeel

Vooroordeel

Bij deze bijeenkomst zijn er vooral professionals. Het onderwerp is: wijkontwikkeling. Tijdens de lunch praten de deelnemers over hun projecten. Voor welke organisatie werk je? Welke positie heeft het project binnen de organisatie? Wat zijn jouw bevoegdheden? Inhoudelijk gaat het over de relatie met andere projecten, beleidsmatige kaders en meer van dat soort dingen. Blog door Milja Kruijt

Lees meer
test