Selecteer een pagina

Het oude brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug is na een verbouwing omgetoverd tot Lil’ Delfshaven, een leuk winkeltje met mooie lokale producten, kunstexposities en events. Ook dient het als informatiepunt voor bezoekers aan Historisch Delfshaven. Natuurlijk kun je er ook gezellig een kopje koffie of thee drinken met wat lekkers of van een lunch genieten met prachtig uitzicht over de Schie.

Met de komst van de kleinste winkel van Rotterdam in Delfshaven hoopt de onderneemster Lilia Costa deze historische wijk een boost te geven. “Delfshaven bruist, is heerlijk divers – een echte weerspiegeling van Rotterdam – en zit vol met talent. Dit mag niet ongezien blijven. Bij Lil’ Delfshaven willen we de makers en kunstenaars van Delfshaven een plek bieden om hun mooie creaties aan de wereld te laten zien.” Ze vervolgt: “We misten in Delfshaven een leuk tentje waar je dagelijks terecht kan, om gewoon een bakkie te doen of over de laatste ontwikkelingen te praten. Dat kan nu bij ons.”

Herkenbaar informatiepunt

Er is al jaren vanuit de wijk behoefte aan een herkenbaar informatiepunt voor toeristen en bezoekers van Delfshaven. Uitbreiding van het toeristisch aanbod is dringend nodig om Historisch Delfshaven aantrekkelijk te maken. Veel lokale ondernemers maken interessante producten. De ondernemersvereniging Schiedamseweg verwelkomt dit herkenbaar, iconisch element bij de entree van dit winkelgebied in Delfshaven. “Wij vinden het geweldig dat het brugwachtershuisje weer dagelijks geopend is en dat er producten van lokale ondernemers te vinden zijn. Ook de exposities en mini-concerten juichen we van harte toe. Een echte aanwinst voor Delfshaven!”

Rol Delfshaven coöperatie

Teruglezen over het proces om het Brugwachtershuisje een nieuwe functie te geven? Lees hier

Lil’ Delfshaven is van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.lildelfshaven.nl & www.facebook.com/lildelfshaven.

test