Selecteer een pagina

De waarde van cultuur

Cultuur als bindmiddel voor ondernemerschap

Djemaa el fna
Het is al decennialang dé trekpleister van Marrakech. Wie hier rond loopt kijkt zijn ogen uit. Muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, verhalenvertellers en niet te vergeten: tientallen eetstalletjes met verrukkelijkheden. Niet voor niets dat ze dit eetcultuur festival naar dit beroemde plein genoemd hebben. Lokale producenten in Bospolder-Tussendijken organiseerden in 2018 een wijkvariant van dit festijn, onder de naam BeSouk. Zij namen het stokje over van Stichting de Loodsen, die het festijn drie keer eerder in de wijk organiseerden. De grootstedelijke variant Djemaa el fna wordt jaarlijks in het Museumpark georganiseerd.

BeSouk in Bospolder-Tussendijken
Met BeSouk in Bospolder-Tussendijken toont de wijk haar cultuur in Park 1943. Ondernemers uit de wijk doen actief mee. Tientallen ondernemers koken, bakken en grillen gerechten van over de hele wereld. Van couscous tot tajine en van bagrir tot barbecue. Tijdens dit festival valt er ongelofelijk veel te proeven van allerlei rijke eetculturen uit de hele wereld.

IMG_3705

Ondersteuning cultuur
De Delfshaven Coöperatie erkent de waarde van cultuur. Cultuur vormt een bindmiddel voor ondernemerschap. BeSouk is het eerste cultuurproject dat vanuit de Delfshaven Coöperatie ondersteund is. Er waren succesvolle edities in 2015, 2016 en 2017 en 2018.

Meedoen, idee of initiatief? Neem contact op.

Milja en Robbert

 

Blogberichten

BoTu knokt voor Zelfregiehuis

BoTu knokt voor Zelfregiehuis

De afgelopen jaren heeft het Zelfregiehuis aan de Taanderstraat hard gewerkt aan verbetering van de wijk en de veerkracht van bewoners. In het voormalig schoolgebouw wordt met bewoners gewerkt aan sociale, economische en politieke emancipatie en empowerment.

Lees meer
Brugwachtershuisje wordt kiosk

Brugwachtershuisje wordt kiosk

Op 3 september j.l. is de verbouwing gestart van het oude brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug in Delfshaven. Het huisje wordt kiosk. Het krijgt een dubbele voordeur buiten de slagbomen aan de Schiedamsewegkant, zodat bezoekers op een veilige manier naar binnen kunnen, ook als de brug open gaat.

Lees meer
test