Delfshaven Coöperatie op Lentemarkt Oud-Mathenesse

Oproep aan bewoners: deel je ideeën en kennis

Jaarlijks is er op en rond het Pinasplein in Oud-Mathenesse een leuke voorjaarsmarkt. Dit jaar is dat op zaterdag 2 juni van 1200-16.30 uur. Er is een rommelmarkt, muziek en eten uit de wijk. De Delfshaven Coöperatie is er dit jaar bij om kennis te maken met bewoners in dit deel van Delfshaven.

Het thema van deze editie van de Lentemarkt is M4H. Er wordt een verbinding gelegd met ondernemers van het ernaast gelegen M4H. De afkorting staat voor Merwe-Vierhavens, een wijk die uitgroeit tot een vernieuwend woon-werkgebied voor pioniers, vooral rondom de maakindustrie.

Verbreding

Steeds vaker krijgt de Delfshaven Coöperatie vragen uit wijken buiten Bospolder Tussendijken. Kunnen we daar ook van toegevoegde waarde zijn? De wens tot verbreding bestond al langer. Via Marte Kappert, het nieuwste bestuurslid, kunnen we die stap nu concreet maken richting Oud-Mathenesse en M4H. Tijdens de Lentemarkt zal de Delfshaven Coöperatie kennismaken, informatie uit de wijk ophalen en het gebied verder onderzoeken.

Oproep bewoners: waar is de energie in Oud-Mathenesse?

Waar kunnen of moeten we volgens jou onze energie op richten in Oud-Mathenesse of Witte Dorp? Waar en bij wie liggen er talenten en vaardigheden in de wijk? Waar gebeurt HET of waar zou HET moeten gebeuren? Delfshaven Coöperatie is op zoek naar fysieke plekken of inhoudelijke thema’s. Heb je hier een idee over? We horen het heel graag, kom langs tijdens de Lentemarkt. Ook zoeken we bewoners die namens de Delfshaven Coöperatie als bestuurslid een bijdrage aan de gebiedsontwikkeling willen geven.

https://www.facebook.com/events/416864582084331/

test