Selecteer een pagina

Een collectief zonnedak voor Bospolder Tussendijken

Ondertekening van de intentieverklaring door wijkpartijen en gemeente 

Op de daken van basisscholen Dakpark en de Boog in Schiemond komen zonnepanelen die bewoners in Delfshaven kunnen huren, mét voordeel op hun energierekening. Een mooie kans voor bewoners in Bospolder Tussendijken want zelf duurzame energie opwekken was tot voor kort alleen weggelegd voor mensen met een eigen dak en een hoop geld. Op 15 januari wordt de intentieverklaring getekend. Delfshaven Energie Coöperatie, scholenkoepel BOOR en de gemeente Rotterdam tekenen de verklaring.

Sinds 2017 werkt Delfshaven Coöperatie samen met bewoners uit de wijk en lokale partners aan de ‘Energiewijk BoTu’: een samenwerkingsverband van Delfshaven Coöperatie, gemeente Rotterdam, Havensteder en Internationale Architectuur. Het doel is om duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken én de maatschappelijke meerwaarde van de energietransitie te benutten. In 2018 is Bospolder Tussendijken als een van de vijf eerste wijken aangewezen om naar een duurzame wijk te transformeren. Hiervoor werd de Delfshaven Energie Coöperatie opgericht, een coöperatie voor en door bewoners die duurzame energieprojecten gaat ontwikkelen. De meerwaarde en winst komt bij de bewoners terecht.

Hoe verwarmen we onze huizen? Waar komt onze elektriciteit vandaan? Wat eten we en hoe vervoeren we onszelf? De transitie naar niet-fossiele duurzame energie heeft een grote impact op het leven van ons als bewoners van de wijk. Daarom willen we een sterke positie van bewoners in de energietransitie zodat de wijk er veerkrachtiger en sociaaleconomisch sterker van wordt. Ook geïnteresseerd in duurzame energie in Delfshaven? Stuur een mailtje aan info@delfhavenenergiecooperatie.nl

test