Happy Go Lucky

Wat: Happy Go Lucky avond voor tafelbegeleiders 
wanneer: aanstaande dinsdag, 9 mei, van 18.00 tot 21.00 uur 
waar: Bollenpandje, Rosier Faassenstraat 22, Rotterdam 

herinrichting-van-bospolderplein

Het is tijd voor Happy Go Lucky! 
Happy Go Lucky zijn bijeenkomsten waar je met elkaar in kleine groepjes in gesprek gaat over Botu-kwesties waar je met anderen over van gedachten wilt wisselen. Het is een manier om met elkaar stil te staan bij het proces van samen de buurt mooier maken en van elkaar te leren.

Inzet is dat iedereen wijzer en gelukkiger naar huis gaat. Het zijn ontspannen en feestelijke avonden waarin we samen gestructureerd een gesprek met elkaar doorlopen aan de hand van praktische eigen ervaringen.

Elke Happy Go Lucky avond vindt plaats op een bijzondere plek bij ons in de wijk. Ook zal er altijd soep met brood zijn voor een gezellige start. De Happy Go Lucky avonden zijn bedoeld voor iedereen die op wat voor manier dan ook zich inzet voor Botu of dat wil gaan doen.

Tafelbegeleiders gezocht 
Voorafgaand aan de Happy Go Lucky avonden is er op 9 mei, 18-21 uur een avond voor tafelbegeleiders zodat een aantal mensen uit onze wijk zelf de gesprekken kunnen gaan begeleiden. Het lijkt Milja heel leuk en fijn wanneer jij daaraan meedoet.

Je rol als tafelbegeleider tijdens de Happy Go Lucky avonden is de anderen door de structuur helpen. Doordat jij het al een keer hebt meegemaakt en wat extra informatie hebt kun je het groepje (van 3 a 4 mensen) helpen om het gesprek plezierig en leerzaam te houden. Het is fijn wanneer je 2 of 3 van de Happy Go Lucky avonden aanwezig kan zijn zodat we kunnen regelen dat tijdens de avonden iedere tafel een begeleider heeft. Op 9 mei nemen we de data samen door.

We horen graag of je interesse/vragen hebt! 
Mail, app of bel aub voor 22 april of je aansluit op 9 mei naar 
marieke@mariekestein.nl 
06-41371216

Vrolijke groeten, 
ook namens Milja Kruijt 
Rineke Kraaij en Marieke Stein, het Happy Go Lucky team

De data van de Happy Go Lucky avonden 
wo 17 mei 18.00 – 21.00 
ma 12 juni 18.00 – 21.00 
do 21 sep 18.00 – 21.00 
di 17 okt 18.00 – 21.00 
do 16 nov 17.00 – 22.00 feestelijke afsluiting

Hoe de herinrichting van een plein van de grond komt

Hoe de herinrichting van een plein van de grond komt

In het hart van de wijk Bospolder ligt een heel groot plein: het Bospolderplein. Op het eerste oog lijken er veel buurtbewoners samen te komen. Maar als je vaker en beter kijkt, is dat telkens hetzelfde kleine groepje. Veel buurtbewoners voelen zich er juist niet thuis.

Lees meer
ABCD in de praktijk

ABCD in de praktijk

ABCD in de praktijk Lekker schilderen in de buurtOp 15 oktober was de landelijke Popeldag van ABCD NL. Delfshaven stond in het teken van Gewoon DOEN! Want dat past bij actieve bewoners als Milja Kruijt, Tonny van Sommeren en Carolina Castro.Geen workshop, maar een...

Lees meer
De Roodborstjes

De Roodborstjes

Het roodborstje is een sociaal diertje dat haar rode, hartvormige borst trots en moedig naar voren steekt zodat iedereen haar kan zien. Het roodborstje staat voor vol passie leven vanuit je hart. Het roodborstje komt op voor een fijne leefomgeving voor iedereen.

Lees meer
Een gedicht en schone straten

Een gedicht en schone straten

Er is een bekend Nederlands gedicht dat stelt dat verandering niet begint met grote woorden maar met kleine daden. Met jezelf een vraag stellen. En dan die vraag aan een ander stellen. Campert schreef het in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Lees meer
Veerkracht en overvloed

Veerkracht en overvloed

Veerkracht en overvloed ABCD Community Building in BoTu door Milja Kruijt | 5 februari 2021De afgelopen 10 maanden hebben we meerdere keren onze plannen moeten aanpassen. Er was een intelligente lockdown, een beperkte lockdown, een beperkte lockdown met aanvullende...

Lees meer
Start trainingen Community Building

Start trainingen Community Building

Na de zomer starten er trainingen voor het bouwen van een community voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen en die een gezamenlijk impuls aan de wijk wil geven. De trainingen zijn gebaseerd op de ABCD-methode. Die methode gaat uit van gelijkwaardige samenwerking tussen alle betrokkenen in een wijk.

Lees meer
Contouren plan Bospolder Tussendijken

Contouren plan Bospolder Tussendijken

‘Hoe komt Bospolder Tussendijken in tien jaar naar het sociaal stedelijk gemiddelde?’ Dat was de uitdaging die burgemeester Aboutaleb stelde aan het BoTu team van de Stadsmarinier, Wijkorganisatie, Havensteder en Delfshaven Coöperatie. ‘Waarbij geld, bureaucratie of bestaande regels geen bezwaar mogen zijn’, voegde hij er nog aan toe.

Lees meer
Community Building

Community Building

In Bospolder Tussendijken is er de afgelopen twee jaar, naast handhaving, veel aandacht geweest voor versterking van hetgeen er goed gaat. De samenwerking van verschillende partijen, waaronder de stadsmarinier, Havensteder en Delfshaven Coöperatie rondom deze focus heeft grote impact gehad op de wijk.

Lees meer
Hoe staat het met de Wijk BV?

Hoe staat het met de Wijk BV?

In het eerste kwartaal van 2015 werd de Delfshaven Coöperatie opgericht op basis van het gedachtengoed ‘Wijk BV’. Nu, drie jaar later delen we de zoektocht met veel andere partijen in Nederland. Een goed moment voor een korte terugblik en om even stil te staan bij de Wijk BV.

Lees meer
Integrale aanpak BoTu werkt!

Integrale aanpak BoTu werkt!

Voor de derde keer is het Wijkprofiel van de gemeente Rotterdam verschenen. De cijfers geven weer hoe het gaat met de fysieke omgeving, sociale structuur en veiligheid. Op alle vlakken is er sprake van een spectaculaire stijging in Bospolder Tussendijken. Goed nieuws en een bevestiging dat de gezamenlijke aanpak werkt.

Lees meer
test