Herinrichting Driehoeksplein…eindelijk

5 februari 2021

Goed bericht! Na jaren wachten is het eindelijk zover: we krijgen een nieuw Driehoeksplein.

Herinrichting Driehoeksplein

En: bewoners denken en praten tijdens het hele proces mee. De afgelopen maand is er in samenwerking met bewoners de keuze gemaakt voor een ontwerpbureau: Urban Synergy. Dat bureau gaat samen met bewoners een schetsontwerp maken voor het plein. Afhankelijk van de corona regels worden bewoners komend jaar op verschillende manieren betrokken in ontwerp en realisatie van het plein. Woon je op of bij het Driehoeksplein en wil je meedenken en meepraten mail dan met Milja via baken@openzee.nl

Vast Goed voor Veerkrachtig BoTu

Vast Goed voor Veerkrachtig BoTu

Er is woningnood in Nederland, ook in Bospolder Tussendijken is dat te merken. Steeds meer gebouwen van de gemeente en woningbouwcorporaties worden verkocht en getransformeerd tot woningen. Maar in veel van dat soort panden zitten lokale maatschappelijke initiatieven die hierdoor op straat komen te staan.

Lees meer
BoTu knokt voor Zelfregiehuis

BoTu knokt voor Zelfregiehuis

De afgelopen jaren heeft het Zelfregiehuis aan de Taanderstraat hard gewerkt aan verbetering van de wijk en de veerkracht van bewoners. In het voormalig schoolgebouw wordt met bewoners gewerkt aan sociale, economische en politieke emancipatie en empowerment.

Lees meer
Plan duurzaam Zelfregiehuis

Plan duurzaam Zelfregiehuis

Een groen dak en een grote kas, een logeerhuis voor getraumatiseerde mensen uit de wijk, ingrediënten voor de maaltijden, plantjes voor de verkoop. In het toekomstige Zelfregiehuis in Bospolder Tussendijken gaan duurzaamheid, zorg en innovatie hand in hand.

Lees meer
test