Selecteer een pagina

Initiatiefnemers uit de wijk: doe mee!

Wijkatelier – energietransitie BoTu

Makerdam; 17 april 13.30-16.30 uur. Aansluitend buurtborrel.

Wat betekent de energietransitie voor Schans-Watergeus? Waar liggen verbeterkansen in de openbare ruimte en in de bebouwing? Waar kun je maatschappelijke meerwaarde behalen en wat betekent dat voor bewoners in de wijk? Deze vragen staan centraal tijdens het wijkatelier op 17 april in Makerdam.  

Uitnodiging; samen naar een buurtvisie

Via de vragen worden ideeën opgehaald en verwerkt in een beeldende buurtvisie. Samen zal ontdekt worden welke kansen er in Schans-Watergeus zijn om de buurt leefbaarder en duurzamer te maken. In het werkatelier zullen vooral lokale organisaties en trekkers van initiatieven uit de wijk tot de wijkvisie komen. Met deze visie in de hand wordt vervolgens gekeken naar maatschappelijke waarden en financiële haalbaarheid.

Schans-Watergeus en Hart van BoTu zijn de twee cases in het onderzoek. In opdracht van IABR, gemeente Rotterdam (Ron van Vliet), Delfshaven Coöperatie (Robbert de Vrieze) en Havensteder (Geert Ketelaars) wordt het onderzoek uitgevoerd. Het volgende werkatelier wordt voor Hart van BoTu wordt op 17 mei georganiseerd. De resultaten van beide wijkateliers worden tijdens de IABR 2018 gepresenteerd.

Ook meedoen en denken? Meld je hier aan.

Programma

13.30 – 13.45 uur Inloop

13.45 – 15.15 uur

  • Welkom door Kirsten van de Meeberg (Over Morgen)
  • Voorstelronde alle aanwezigen aan de hand van korte pitch.
  • Presentatie en discussie potentiële hefbomen in beeld in de wijk

Schans/Watergeus aan de hand van data van de sociale domeinen, infrastructuur, gebouwde omgeving en energiegebruik door Tess Broekmans (Urhahn) en Jip Pijs (Personal Architecture).

15.15 – 15.30 uur Koffiepauze

15.30 – 16.30 uur

  • Verdieping in vraag, aanbod en impact per initiatief.
  • Intekenen van vraag, aanbod en impact per initiatief in kaart van

de wijk met de potentiële hefbomen.

16.30 – 18.00 uur Open Huis, borrel en rondleiding Makerdam

test