Op zondag 20 december verandert de 1e Schansstraat in Delfshaven in een sprookjesachtige winterwereld. Er wordt een kerstmarkt georganiseerd zoals een kerstmarkt hoort te zijn. Leuke kraampjes om cadeautjes te kopen, muziek, lichtjes, een kerstboom, warme chocolademelk en glühwein. Ondernemers uit de wijk presenteren zichzelf en bereiden ook de lekkernijen. Alle activiteiten, hapjes en drankjes worden gratis aangeboden.

Er valt nog veel meer te beleven op de kerstmarkt. Er zijn muzikale optredens, bij de haardvuurtjes kun je warme chocolademelk drinken en iets eten. Speciale activiteiten zijn er voor de kinderen, met onder meer kerststukjes maken, schaapjes aaien en marshmallows roosteren.

Actieve ondernemers 

De wintermarkt wordt georganiseerd door actieve bewoners en organisaties uit de omgeving van het Schans-Watergeusgebied. Vanaf oktober jl. is Studio Delfshaven, het nieuwe wijkcommunicatiebureau in de wijk, bezig om bewoners en ondernemers – die zich willen inzetten voor het Schans-Watergeusgebied – te mobiliseren. Tijdens de wintermarkt kun je kennismaken met die initiatieven en het ondernemerschap. Ideeën om de wijk aantrekkelijker te maken worden gepresenteerd én verzameld.

De Delfshaven Coöperatie

De Delfshaven Coöperatie ondersteunt het event. De wintermarkt is onderdeel van een groter project van de Delfshaven Coöperatie samen met actieve bewoners en ondernemers uit het gebied. Leegstaande bedrijfsruimten worden in beheer genomen door Plakt Vastgoed. Ook de verbetering van de uitstraling van hoek- en bedrijfspanden wordt opgepakt. Hoe maak je gebruik van talenten en vaardigheden van mensen uit de wijk en laten we tevens zien dat er daadwerkelijk iets gebeurt?

Kerstmarkt Schans-Watergeus

Zondag 20 december van 1500 uur – 1900 uur.

Bezoek de kerstmarkt en kom in contact met actieve bewoners en ondernemers. Geniet van alles wat zij te bieden hebben. Zelf ideeën voor de wijk? Kom dan zeker! Actuele informatie is te vinden op de facebookpagina van Studio Delfshaven.

test