Selecteer een pagina

Het huisje staat er op veel tijden verlaten bij. Het oude, karakteristieke brugwachtershuisje bij de Lage Erfbrug heeft wel een functie als expositieruimte en miniconcertpodium. Maar Grounds, de huidige huurder kan er maar op beperkte tijden in. Dit komt omdat de voordeur binnen de slagbomen ligt. Daar gaat misschien wel verandering in komen!

Made in Delfshaven

Hoe leuk zou het zijn als Delfshaven eindelijk een herkenbaar informatiepunt voor toeristen en bezoekers krijgt? Een plek waar je spulletjes en lokale producten kunt kopen. De wens van de ondernemersvereniging Schiedamseweg zou hiermee ook in vervulling gaan: een iconisch element bij de entree van het winkelgebied. Een multifunctionele kiosk, ‘Made in Delfshaven’ in het oude brugwachtershuisje, zou dat mogelijk zijn?

Haalbaar

De beheerder, Stichting Brugwachtershuisjes, heeft het huisje nu in gebruik gegeven aan Wereldmuziekpodium Grounds als expositieruimte en mini-concertpodium. Of een nieuwe voordeur en daarmee een toegankelijkheid van 24 uur per dag haalbaar is wordt momenteel onderzocht door Stichting Brugwachtershuisjes met steun van de Delfshaven Coöperatie. Allereerst wordt afgestemd met de gemeente, die eigenaar is van het huisje. Vervolgens wordt gekeken aan welke voorwaarden moet worden voldaan en welke procedures doorlopen moeten worden. Zo is het huisje een gemeentelijk monument, moet de bestemming mogelijk gewijzigd worden en is er een verbouwing nodig voor een nieuwe voordeur.

Ondernemer gezocht

Niks is zeker. Maar toch willen we alvast peilen wie er ideeën heeft en of er misschien al ondernemers zijn die razend enthousiast raken bij het idee alleen al. De komende periode zal er een moment geprikt worden waarop geïnteresseerden het huisje kunnen bezichtigen. Ook zal er een buurtpokersessie worden georganiseerd voor het pitchen van ideeën. Wil je op de hoogte gehouden worden, neem dan contact op met Lotti Hesper van Stichting Brugwachtershuisjes.

Mail: lotti@brugwachtershuisjes.nl

Telefoon: 06-44215656

test