Hoe leuk zou het zijn als Delfshaven eindelijk een herkenbaar informatiepunt voor toeristen en bezoekers krijgt? Een plek waar je spulletjes en lokale producten kunt kopen. De wens van de ondernemersvereniging Schiedamseweg zou hiermee ook in vervulling gaan: een iconisch element bij de entree van het winkelgebied. Een multifunctionele kiosk, ‘Made in Delfshaven’ in het oude brugwachtershuisje, zou dat mogelijk zijn?

Ondernemer gevonden!

Die droom lijkt in vervulling te gegaan. De beheerder, Stichting Brugwachtershuisjes en de Delfshaven Cooperatie hebben een ondernemer gevonden die het huisje wil runnen! De aankomende tijd worden er plannen uitgewerkt voor de invulling van het huisje. Ook zullen er tijdelijke activiteiten komen voordat er verbouwd wordt.

Verbouwing

De gemeente is akkoord gegaan met de plek van de deur. Hierdoor wordt de plek vrij toegankelijk. Wel zal er verder gekeken moeten worden naar de plaatsing van een vlonder, over een luik naar de brugkelder, net voor de nieuwe voordeur. Op dit moment wordt er het een en ander afgestemd met bruggenbeheer van de gemeente. Gekeken wordt wie er wil investeren in de verbouwing.

Producten uit Delfshaven!

We zijn geinteresseerd in ondernemers, die producten ‘Made in Delfshaven’ maken, die via de kiosk kunnen worden verkocht en/of gepromoot! Wil je op de hoogte gehouden worden of heb je ideeën voor een product ‘Made in Delfshaven’, neem dan contact op met Lotti Hesper van stichting Brugwachterhuisjes.

test