Made in Delfshaven

door Robbert de Vrieze | 9 mei 2017

Hoe leuk zou het zijn als Delfshaven eindelijk een herkenbaar informatiepunt voor toeristen en bezoekers krijgt? Een plek waar je spulletjes en lokale producten kunt kopen. De wens van de ondernemersvereniging Schiedamseweg zou hiermee ook in vervulling gaan: een iconisch element bij de entree van het winkelgebied. Een multifunctionele kiosk, ‘Made in Delfshaven’ in het oude brugwachtershuisje, zou dat mogelijk zijn?

Community-building in Delfshaven Rotterdam

De beheerder, Stichting Brugwachtershuisje, heeft het huisje nu in gebruik gegeven aan Wereldmuziekpodium Grounds als expositieruimte en mini-concertpodium. Grounds kan er maar op beperkte tijden in omdat de voordeur binnen de slagbomen ligt. Of een nieuwe voordeur en daarmee een toegankelijkheid van 24 uur per dag haalbaar is onderzocht door Stichting Brugwachtershuisjes met steun van de Delfshaven Coöperatie.

Laatste ontwikkelingen

De Monumentenafdeling van de gemeente is akkoord gegaan met de plaatsing van een deur. Wel zal er verder gekeken moeten worden naar de plaatsing van een rooster op een kelder voor de deur. Op dit moment wordt gekeken wie wil investeren in de verbouwing.

Ondernemer gezocht

Niks is zeker. Maar toch willen we alvast peilen wie er ideeën heeft en of er misschien al ondernemers zijn die razend enthousiast raken bij het idee alleen al. De komende periode zal er een moment geprikt worden waarop geïnteresseerden het huisje kunnen bezichtigen. Ook zal er een buurtpokersessie worden georganiseerd voor het pitchen van ideeën. Wil je op de hoogte gehouden worden, neem dan contact op met Patrick Boel.

Brugwachtershuisje open

Brugwachtershuisje open

Brugwachtershuisje open door Madelon Stoele | 17 april 2019Het oude brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug is na een verbouwing omgetoverd tot Lil' Delfshaven, een leuk winkeltje met mooie lokale producten, kunstexposities en events. Ook dient het als informatiepunt...

Lees meer
Brugwachtershuisje wordt kiosk

Brugwachtershuisje wordt kiosk

Op 3 september j.l. is de verbouwing gestart van het oude brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug in Delfshaven. Het huisje wordt kiosk. Het krijgt een dubbele voordeur buiten de slagbomen aan de Schiedamsewegkant, zodat bezoekers op een veilige manier naar binnen kunnen, ook als de brug open gaat.

Lees meer
Kiosk in Brugwachtershuisje?

Kiosk in Brugwachtershuisje?

Het huisje staat er op veel tijden verlaten bij. Het oude, karakteristieke brugwachtershuisje bij de Lage Erfbrug heeft wel een functie als expositieruimte en miniconcertpodium.

Lees meer
test