Home > Neem initiatief in de wijk

Neem initiatief in de wijk! 

Een levendige wijk heeft betrokken en actieve mensen nodig. Bewoners, professionals en allerlei tussenvormen zoals sociaal ondernemers. Zo’n netwerk in beweging; dat is buurtkracht en dat maakt in een wijk duurzaam het verschil. Delfshaven Coöperatie bundelt de krachten door denken, doen en meedoen. Daar waar energie is zijn wij te vinden, we helpen mensen op gang en zetten ideeën om in actie. Iedereen kan bijdragen. Ook jij!

 Of je nu praktisch bent ingesteld of liever een (mee)denkt. Op de voorgrond staat of juist achter de schermen. Het kan allemaal. We vinden het belangrijk dat mensen voelen dat iets ‘van hen’ is. Wil jij eigenaar worden van een thema, een project of eigen idee voor de wijk? Bekijk dan eens de oproepen hieronder.  

Bestuurskracht gezocht

Bestuurskracht gezocht

Woon je in Delfshaven? Ben je een betrokken bewoner en op zoek naar coöperatieve wijkontwikkeling en het creëren van meerwaarde? De Delfshaven Coöperatie gaat verbreden en is op zoek naar enthousiaste en betrokken bestuursleden.

Lees meer
Actie voor Taanderstraat

Actie voor Taanderstraat

De gemeente wil het pand van het Zelfregiehuis verkopen, maar het Zelfregiehuis heeft allang een plan met maatschappelijke meerwaarde voor de wijk. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan deze lokale en veerkrachtige ontwikkeling kan contact opnemen met ons.

Lees meer
Samenwerk-kracht versterken

Samenwerk-kracht versterken

Delfshaven Coöperatie werkt aan het verbeteren van de zeggenschap van bewoners en wijkinitiatieven, en partijen die via Delfshaven Coöperatie investeren in de wijk. De stichting heeft een raad van toezicht, een dagelijks bestuur en een partnerberaad.

Lees meer
test