Selecteer een pagina

Nieuwe partner: ERA Contour

Als samenwerkingsverband tussen bewoners, initiatieven, overheden en bedrijven is Delfshaven Coöperatie altijd op zoek naar partijen die een gedeeld belang hebben in de lange termijn waardeontwikkeling van de wijk. ERA Contour is als projectontwikkelaar met gevoel voor co-creatie zowel de afgelopen jaren als de komende jaren betrokken bij Rotterdam West.

De overige partners op dit moment zijn Rabobank (Ronald van Raaij), stadsmarinier Bospolder Tussendijken (Danielle van den Heuvel), gemeente Rotterdam (SO) (Lisette Nijs) en woningcorporatie Havensteder (Mark van de Velde). Yffi van den Berg zal namens ERA Contour contactpersoon zijn.

Projecten in BoTu

Als projectontwikkelaar is ERA Contour in Bospolder Tussendijken onder meer betrokken geweest bij Le Medi. Dat was een succes in Delfshaven. In dezelfde buurt werkt de ontwikkelaar, samen met BDP, nu aan een nieuw project: The Hudsons. Het concept hierbij is anders dan bij Le Medi, met vijf verschillende blokken en diverse soorten woningen. De aankomende jaren ligt de focus naast The Hudsons ook op de Croon-locatie. Onder de naam De Kroon krijgt het desolate stukje aan de rand van Delfshaven binnenkort een impuls en zal weer bruisen met innovatieve en creatieve ondernemers, werkplaatsen en horeca. ERA Contour studeert nu op een nieuwe woonwijk in dit deel van Rotterdam waar het bedrijventerrein en een deel van de gebouwen onderdeel van zijn. De komende vijf jaar wordt er in ieder geval geëxperimenteerd met een tijdelijke invulling.

Ontwikkeling met mensen samen

‘Op topplekken kan iedereen ontwikkelen’, stelt Yffi van den Berg, conceptontwikkelaar bij ERA Contour. ‘Interessanter ligt het in wijken zoals Bospolder Tussendijken waar een sociale opgave ligt. Wij vinden het veel leuker om ook het mens-deel op te pakken. Het is belangrijk om een buurt samen beter te maken.’ De buurt én het imago ervan aanpakken, oftewel ‘placemaking’, is wat ERA Contour doet. ‘We doen meer dan alleen stenen stapelen. We zijn dan wel een commercieel bedrijf, maar het ene sluit het andere niet uit, we gaan uit van de mensen in het gebied. We ontwikkelen met veel creativiteit en inzet en altijd samen met bewoners en partners.’

Gezamenlijke passie

De partners binnen de Delfshaven Coöperatie onderling hebben gekeken naar mogelijkheden voor concrete bijdragen in en aan de wijk met als uitgangspunt dat het geld in de wijk blijft. Voor Era Contour kwam het idee van een uitzendbureau voor de wijk sterk naar voren. Daarin konden Delfshaven Coöperatie – vanuit West Practice – en ERA Contour elkaar goed vinden: een gedeelde passie en belang waar zij de komende tijd mee aan de slag gaan.

test