Home > Delfshaven Cooperatie > Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Vanaf het begin heeft Delfshaven Coöperatie nieuws gebracht over activiteiten in de wijk. In het nieuwsarchief hieronder en bij de projecten kun je alles nalezen.

Oprichting Delfshaven Coöperatie

Oprichting Delfshaven Coöperatie

Per 10 februari 2015 is het bestuur van de Delfshaven Coöperatie een feit. Drie enthousiaste, betrokken vrijwilligers vormen samen als professionals én bewoners het nieuwe bestuur. Hun gezamenlijke visie? Het vormgeven van de professionalisering van de samenleving.

Lees meer
Vijf jaar bewonerskracht in Delfshaven

Vijf jaar bewonerskracht in Delfshaven

Op Valentijnsdag 2020 vierden we feest. Met iedereen die ons lief is proostten we op vijf jaar Delfshaven Coöperatie. Een terugblik op hoe Delfshaven Coöperatie in 2015 tot leven kwam tijdens Delfshaven Doe je ding, gesteund door Gemeente Rotterdam en Havensteder.

Lees meer
Rondje langs de velden

Rondje langs de velden

Een rondje langs de velden doen’ komt uit een oud radioprogramma waar het over voetbal ging. Ze deden verslag van verschillende wedstrijden en dan was het tijdens de uitzending gebruikelijk om van reporter naar reporter te schakelen die allemaal weer op een andere locatie zaten.

Lees meer
Groene vingers gezocht

Groene vingers gezocht

Wil jij meehelpen om Park 1943 nog leuker en mooier te maken? Word dan lid van de Parkraad. Er zijn talloze dingen die in en om het park moeten gebeuren. Je kunt bijdragen aan organisatie van activiteiten, fysieke verbeteringen of de promotie en programmering van park en podium.

Lees meer
Delfshaven Lokaal zoekt trekker!

Delfshaven Lokaal zoekt trekker!

Delfshaven Lokaal is een netwerk van organisaties, bewonersinitiatieven en sociaal ondernemers die in Delfshaven geworteld zijn en een wezenlijke bijdrage leveren aan welzijn, zorg, cultuur en ontspanning voor Delfshavenaren. Vanuit het netwerk is een ‘kerngroep’ ontstaan die concreet uitvoering geeft aan acties en activiteiten ten bate van het netwerk, waaronder het verbeteren van de samenwerking tussen het lokale netwerk en organisaties en instituties die een opdracht hebben in Delfshaven. De kerngroep zoekt een ‘trekker’.

Lees meer
Open oproep; kracht uit de wijk gevraagd

Open oproep; kracht uit de wijk gevraagd

Maak jij je zorgen om ontwikkelingen bij jou in de straat? Of vindt je dat het beter kan in de wijk maar weet je nog niet hoe? Loop jij ook al een tijdje met een plan voor de buurt onder je arm? Nú is de tijd om daar iets mee te doen. Op 6 mei organiseren we een voorbereidende bijeenkomst voor de open oproep (‘De call for Action’).

Lees meer
Brugwachtershuisje open

Brugwachtershuisje open

Brugwachtershuisje open door Madelon Stoele | 17 april 2019Het oude brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug is na een verbouwing omgetoverd tot Lil' Delfshaven, een leuk winkeltje met mooie lokale producten, kunstexposities en events. Ook dient het als informatiepunt...

Lees meer
Delfshaven Coöperatie op Lentemarkt Oud-Mathenesse

Delfshaven Coöperatie op Lentemarkt Oud-Mathenesse

Jaarlijks is er op en rond het Pinasplein in Oud-Mathenesse een voorjaarsmarkt. Dit jaar is dat op zaterdag 2 juni van 1200-1700 uur. De Delfshaven Coöperatie is er dit jaar bij om kennis te maken met bewoners in dit deel van Delfshaven.

Lees meer
test