Voorbereidende bijeenkomst 6 mei

Maak jij je zorgen om ontwikkelingen bij jou in de straat? Of vind je dat het beter kan in de wijk maar weet je nog niet hoe? Loop jij ook al een tijdje met een plan voor de buurt onder je arm? Nú is de tijd om daar iets mee te doen. Begin april werd de open oproep BoTu gelanceerd met als doel om Bospolder-Tussendijken in 10 jaar sociaal en economisch veerkrachtiger te maken. Gemeente, bedrijven, maatschappelijke organisaties en lokale initiatieven bundelen de krachten om nu eens écht sámen te wérken. De inbreng en betrokkenheid van bewoners is daarbij onmisbaar en essentieel. We organiseren een bijeenkomst om de plannen vanuit de wijk te ondersteunen en verder te brengen.

Zo nam Mirjam Ippel ooit het initiatief voor Frisse Vis; een project om het Visserijplein op niet-marktdagen aantrekkelijker te maken. Sahila El Barkany maakt samen met de onwijze moeders de Valentijnschool en het Driehoeksplein veiliger en mooier. Rahma Hulsman begon de islamitische Voedselbank vanuit Pier 80. Patrick Boel ontwikkelde samen met Lotti Hesper het leegstaande brugwachtershuisje tot een toeristisch trekpunt voor Historisch Delfshaven. En Tonny van Sommeren zet zich al jaren in voor de wijk met het Zelfregiehuis, de Roze Brigade en Park 1943.

Het zijn allemaal voorbeelden van bewoners met goede ideeën en/of doekracht die vaak duurzamer het verschil maken dan weer een tijdelijk gemeentelijk project of de zoveelste welzijnsorganisatie. Daarom wil Delfshaven Coöperatie deze kracht van bewoners en (sociaal) ondernemers bundelen en verbinden. Op 6 mei organiseren we een bijeenkomst waarbij iedereen zijn of haar mening, idee of plan kan delen. Je kunt ook aansluiten bij ideeën en projecten die al opgeworpen zijn. Zoals bijvoorbeeld:

  • Een energiecoöperatie
  • Basisscholen die ook na school voor de buurt beschikbaar zijn
  • De ontwikkeling en aankoop van het Zelfregiehuis
  • Het Mama-café van de onwijze moeders
  • De doorontwikkeling van Studio Delfhaven in Schans-Watergeus
  • Het programma Community Building
  • Werkcoöperatie naar voorbeeld van Evergreen

Bijeenkomst 6 mei – Schiezicht

Wat is jouw plan voor Bospolder-Tussendijken? Nu is je kans om financiering en netwerk te vinden! Kom ook naar de bijeenkomst in Schiezicht van 20:00 – 22:00, Mathenesserdijk 272b. Kun je die avond niet? Mail je voorstel naar info@delfshavencooperatie.nl of bel/whatsapp Patrick Boel: 06.53442424 of Robbert de Vrieze: 06.19354343

Bijeenkomst – Social Impact By Design

Zet dan ook alvast in je agenda: op 17 mei om 10.00 uur wordt er een algemene bijeenkomst georganiseerd door Stichting Go BoTu, Social impact by Design. In de stichting werken Gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder, Delfshaven coöperatie, Rebel en IABR samen aan een veerkrachtig BoTu. Meer informatie kun je vinden op: https://www.gobotu.nl. De bijeenkomst op 6 mei is bedoeld ter voorbereiding hiervan.

test