Opening pop-up politiepand

door Robbert de Vrieze | 6 maart 2017

Een brug slaan tussen de nieuwe economie in en rond het Merwe- Vierhavensgebied (M4H) en de bewoners van de omliggende wijken, zoals Bospolder en Tussendijken. Dat is de gedachte achter West Practice, waarin organisaties, onderwijsinstellingen en (innovatieve) ondernemers hun krachten bundelen. Het zojuist geopende pop-up politiepand moet de komende maanden uitgroeien tot het ‘centraal station’ van deze ontwikkeling.

Community-building in Delfshaven Rotterdam

Robbert de Vrieze: ‘In en rond Merwe- Vierhavens vestigen zich de laatste jaren veel vernieuwende en creatieve ondernemers, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, 3D-printen en burgerkracht. Zij zorgen voor nieuwe werk- gelegenheid en dat biedt kansen voor bewoners van Delfshaven. Het politiepand moet de plek worden waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Vooral gericht op jongeren, maar ook oudere bewoners kunnen er terecht. Zij vinden er de Metrokaart West Practice, waar- mee zij hun eigen route kunnen uitstippelen. En allerlei activiteiten om hun talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen naar werk of zelfstandig ondernemerschap. Denk aan workshops en cursussen, vrijwilligerswerk en stages. Zo hopen we een brug te slaan tussen werk en wijk.’

West Practice is onderdeel van de Roadmap Next Economy en het uitvoeringsprogramma 2017-2018 voor Bospolder Tussendijken. Hierdoor kan het netwerk van wijk naar werk de komende twee jaar concreet vorm krijgen.

Meer informatie op www.facebook.com/WestPractice.

Bron: Stadskrant Rotterdam

West Practice Rotterdam – A.N.D.

West Practice Rotterdam – A.N.D.

Op 13 & 14 april organiseert West Practice het evenement A.N.D. Het havengebied M4H en de woonwijken van Delfshaven vormen de omgeving van dit tweedaagse evenement. Doel is om de zichtbaarheid en collectieve kracht van Rotterdam West te vergroten samen met bewoners en initiatiefnemers uit de woonwijken en innovatieve makers en creatieve pioniers uit de haven.

Lees meer
Aan de slag in je wijk: Angela’s route

Aan de slag in je wijk: Angela’s route

In Rotterdam West kunnen mensen binnen West Practice, het netwerk van de wijk, hun eigen route van wijk naar werk uitstippelen. Angela Renfurm heeft zo’n wijkleerroute afgelegd en werkt nu als gastvrouw en beheerder bij Jong Delfshaven aan de Rösener Manzstraat 57.

Lees meer
West Practice; van Wijk naar Werk

West Practice; van Wijk naar Werk

Bovenop het Dakpark in Rotterdam West sta je tussen twee werelden. In het westen zie je Merwe-Vierhavens; tegenwoordig als M4H onderdeel van het Rotterdam Innovation District. Met innovatieve bedrijven, ontwerpers en start-ups.

Lees meer
test