Ondernemerschap stimuleren en kennis verzilveren. Dat is cruciaal voor Bospolder-Tussendijken, vindt ook stadsmarinier Danielle van den Heuvel. We zijn dan ook zeer verheugd over de nieuwe samenwerking met haar. De gezamenlijke doelen zijn benoemd en worden de komende tijd uitgewerkt in een plan. Hierbij lichten wij een tipje van de sluier op…

Ondernemerschap bevorderen, elkaar als ondernemers helpen en laten zien wat we als Bospolder-Tussendijken in huis hebben. Hier gaat Delfshaven Coöperatie zich de komende periode samen met Stadsmarinier Danielle van den Heuvel voor inzetten. Het wijknetwerk speelt daarin een cruciale rol. Het wijknetwerk bestaat uit de echte ‘doeners’ uit de wijk. Al die mensen die de projecten en initiatieven in de wijk vorm geven.

Wijknetwerk

Gezamenlijke winst ontstaat als anderen meedoen. En om echt succesvol te zijn moeten nieuwe structuren openstaan voor iedereen – en ook echt uitnodigend zijn. Vanuit die gedachte heeft de Delfshaven Coöperatie de laatste tijd ingezet op een verbreding en verduurzaming van het wijknetwerk. Begin oktober kwam het wijknetwerk voor het eerst informeel bijeen. Wie zijn de sleutelfiguren in Bospolder-Tussendijken? Hoe betrek je hen? En wat kunnen we voor elkaar betekenen? Belangrijke vragen die een startpunt vormden.

Wijkbuddy’s

In het nieuwe plan gaan ondernemers en initiatiefnemers uit het wijknetwerk een rol spelen als een soort wijkbuddy’s. Het plan van een buddysysteem waarin startende ondernemers kunnen sparren met een ervaren ondernemer uit de wijk ligt al een tijdje op de plank. Hier gaat nu concreet handen en voeten aan gegeven worden. Als buddy kijk je mee met startende ondernemers en helpt hen op weg. Er zijn genoeg ervaren bewoners en ondernemers die inhoudelijke kennis kunnen delen met een ander. Hoe maak je dat aantrekkelijk en organiseer je dat binnen het wijknetwerk? Hiervoor worden mogelijkheden gecreëerd, denk aan vergoedingen voor begeleiding, cursussen en workshops. De dynamiek en het ondernemerschap in de wijk kun je vervolgens op een culturele en kunstzinnige manier zichtbaar maken. Wat van waarde is, wordt zichtbaar. Ook daar wordt budget voor vrijgemaakt.

Meedoen?

Wil je ook eens van gedachten wisselen over het wijknetwerk en wat dit voor je kan betekenen? Kom dan gezellig eten, eens in de twee maanden. De eerstvolgende keer is op donderdag 8 december om 17.30 uur in Schiezicht. Of neem contact op met Robbert de Vrieze.

test