Terug- en vooruitblik 

Door Patrick Boel

In 2015 begon de actie voor een grotere rol van lokale organisatie en initiatieven in de uitvoering van het Nieuw Rotterdams Welzijn (NRW). Dat ging niet vanzelf. Na een inventarisatie en politieke actie met zo’n vijftien organisaties en gebiedscommissie ging in 2017 het platform Delfshaven Lokaal van start. Ze gaat 2018 in met zo’n veertig projecten in Couleur Locale, een goede samenwerking met de nieuwe welzijnsaanbieder WMO Radar en een platform waarop al meer dan honderd lokale organisaties zichtbaar en vindbaar zijn.

Een delegatie wetenschappers uit Japan hield de Delfshaven Coöperatie een mooie spiegel voor hoe we als netwerkorganisatie bijdragen aan het stad-maken in Delfshaven. In een door de Erasmus Universiteit uitgevoerde impactmeting werd dat nog eens onderbouwd. Hier ligt ook meteen de uitdaging voor 2018. Hoe kunnen we ons netwerk versterken om zowel meer resultaten te boeken ‘op de grond’ voor bewoners en ondernemers van Delfshaven, als binnen de gemeentelijke organisatie en instanties en daar toewerken naar meer integraliteit?

In de zomer gaat een oude droom in vervulling met een nieuwe bestemming voor het voormalige brugwachtershuisje bij de Lage Erfbrug in samenwerking met stichting Brugwachtershuisjes. Een lokale onderneemster gaat er een kiosk exploiteren met informatie voor bezoekers van Delfshaven, verkoop van producten ‘Made in Delfshaven’ en leuke activiteiten.

test