Selecteer een pagina

Fotografie: Floor Godefroy

Denk, doe en bouw mee 

Timmerdorp Marconia

Het duurt nog even voor het echt zomer is, maar hierbij wel alvast een oproep voor een zomerse activiteit. Van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 juli organiseert gebiedscoöperatie Marconia weer het Timmerdorp! Marconia is ook dit jaar op zoek naar vrijwilligers, organisatoren en sponsors, die het event samen tot een succes willen maken.

Het Timmerdorp is voor kinderen van 7 tot 12 jaar uit Rotterdam-West en Schiedam-Oost, maar natuurlijk zijn ook kinderen uit andere wijken welkom. Op het terrein aan de Marconistraat komen elke dag 150 kinderen timmeren, zagen en klussen. In groepjes bouwen ze in vijf dagen een tijdelijk dorp van hout, spijkers en andere bouwmaterialen. Ook kunnen de kinderen deelnemen aan workshops,

Veel kinderen uit Delfshaven gaan in de zomer niet op vakantie, omdat hun ouders moeite hebben om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. In Timmerdorp Marconia zijn de kinderen een paar dagen lekker buiten en volop in de weer om met elkaar hun ultieme droomhut te bedenken, te bouwen en in te richten. Ze geven hun creativiteit de ruimte, leren met hout en gereedschappen om te gaan en vormen samen een soort mini-maatschappij, met alles wat daarbij hoort.

Hulp gezocht

Bij de organisatie van Timmerdorp Marconia komt veel kijken, zeker voor een groep kinderen van deze omvang. Marconia is ook dit jaar op zoek naar vrijwilligers en sponsors, die het Timmerdorp tot een succes maken.

Meer info?

Wil je meer meehelpen? Of wil je meer info? Stuur een mail aan jimme@marconia.nl. Of kijk op www.facebook.com/marconia.nl/ waar je een filmimpressie van de vorige editie kunt terugkijken.

 

 

 

test