Wat is Delfshaven Coöperatie?

De Delfshaven Coöperatie: lijm tussen de voegen
Wat gebeurt er als je streeft naar samenwerking tussen bewoners, markt en de overheid? Niet ‘ieder voor zich’ maar bundeling van energie en betrokkenheid en samen werken aan meerwaarde? Juist, dan gebeurt er wat! Dat er dingen van de grond komen is belangrijk, maar nog belangrijker is de blijvende waarde ervan. De Delfshaven Coöperatie gelooft in ondernemerschap als succesfactor van Bospolder-Tussendijken. Daarbij gaat het om de juiste combinatie van mensen: bewoners, ondernemers, investeerders. Wij willen de energie en betrokkenheid van mensen in de wijk versterken.

Delfshaven! Vernieuwing en experiment
Samen bereik je meer dan alleen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? En: hoe krijgt vernieuwing en experiment een plek? De Delfshaven Coöperatie, ontstaan vanuit de WIJK BV, verbindt lokale initiatieven in Delfshaven aan overheid en bedrijfsleven. Ons doel is economische ontwikkeling en veerkracht in Delfshaven. We verleiden en ondersteunen initiatieven (van bewoners).

Passie en innovatiekracht
Door het samenbrengen van grotere bedrijven en instellingen met lokale (bewoners) initiatieven ontstaat er een gezamenlijke opbrengst. We brengen initiatieven verder, door het verbinden van mensen en het toevoegen van kennis en kunde. Het doel is waardeontwikkeling van de plek en haar mensen op de langere termijn. Bijvoorbeeld doordat bewoners zelf (mede) gaan.

 

Wie is Delfshaven Coöperatie?

Delfshaven Coöperatie is in januari 2015 gestart als stichting en werkt toe naar een coöperatie waar mensen met betrokkenheid en belang samen aan Bospolder-Tussendijken kunnen werken. Het bestuur wordt gevormd door bewoners en ondersteund door de partners; Stadsmarinier, gemeente Rotterdam, woningbouwcorporatie Havensteder en Rabobank Rotterdam. Met wijkinvesteringsfonds WIJF wordt geïnvesteerd in (sociaal) ondernemerschap.

Bestuur Patrick Boel, Milja Kruijt, Robbert de Vrieze Marte Kappert, Madelon Stoele – communicatie.

Partners Danielle van den Heuvel (stadsmarinier), Marcel Hogervorst, Mark van de Velde (Havensteder), Ronald van Raaij (Rabobank), Yffi van den Berg (Era Contour)

Netwerk Bewoners, ondernemers, initiatieven, instellingen en gemeentelijke organisaties in Bospolder Tussendijken en daarbuiten.

Ook op zoek naar coöperatie en integrale actie in Bospolder-Tussendijken? Ook investeren in het wijkinvesteringsfonds? Word partner en doe mee!

Nieuwsberichten

 • Contouren plan Bospolder Tussendijken

  Contouren plan Bospolder Tussendijken

  ‘Hoe komt Bospolder Tussendijken in tien jaar naar het sociaal stedelijk gemiddelde?’ Dat was de uitdaging die burgemeester Aboutaleb stelde aan het BoTu team van de Stadsmarinier, Wijkorganisatie, Havensteder en Delfshaven Coöperatie. ‘Waarbij geld, bureaucratie of bestaande regels geen bezwaar mogen zijn’, voegde hij er nog aan toe.
 • De Omgevingswet komt eraan

  De Omgevingswet komt eraan

  In 2021 wordt de Omgevingswet ingevoerd. Dat heeft gevolgen voor actieve bewoners. Vanaf dat moment krijgt iedereen die iets in die leefomgeving wil doen met deze wet te maken. Dat geldt dus zeker ook voor bewonersinitiatieven. De meeste gemeenten zijn al volop bezig met de voorbereidingen ervan. Ook in Bospolder …
 • Brugwachtershuisje wordt kiosk

  Brugwachtershuisje wordt kiosk

  Op 3 september j.l. is de verbouwing gestart van het oude brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug in Delfshaven. Het huisje wordt kiosk. Het krijgt een dubbele voordeur buiten de slagbomen aan de Schiedamsewegkant, zodat bezoekers op een veilige manier naar binnen kunnen, ook als de brug open gaat.
 • Plan duurzaam Zelfregiehuis

  Plan duurzaam Zelfregiehuis

  Een groen dak en een grote kas, een logeerhuis voor getraumatiseerde mensen uit de wijk, ingrediënten voor de maaltijden, plantjes voor de verkoop. In het toekomstige Zelfregiehuis in Bospolder Tussendijken gaan duurzaamheid, zorg en innovatie hand in hand.
 • Energiewijk BoTu

  Energiewijk BoTu

  We zullen op een andere manier met energie moeten omgaan. Wat betekent dat voor mensen in de wijk?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in.
test