Home > Bouwen aan waarde > West Practice/ Open Badges

West Practice/ Open Badges

De sleutel tot veerkracht ligt in betekenisvol werk. Dat gaat voor veel mensen niet van de ene op de andere dag. Mensen hebben stapstenen nodig om zichzelf te kunnen ontwikkelen: een vrijwilligersproject, een buurthuiskamer en vooral netwerken waar ze vaardigheden kunnen ontwikkelen. We werken aan een maatschappelijk-economisch ecosysteem. Bijvoorbeeld via open badges: een digitaal en betrouwbaar bewijs van een vaardigheid of competentie. We streven naar een werkend systeem van Open Badges in Delfshaven.

West Practice Rotterdam – A.N.D.

West Practice Rotterdam – A.N.D.

Op 13 & 14 april organiseert West Practice het evenement A.N.D. Het havengebied M4H en de woonwijken van Delfshaven vormen de omgeving van dit tweedaagse evenement. Doel is om de zichtbaarheid en collectieve kracht van Rotterdam West te vergroten samen met bewoners en initiatiefnemers uit de woonwijken en innovatieve makers en creatieve pioniers uit de haven.

Lees meer
Aan de slag in je wijk: Angela’s route

Aan de slag in je wijk: Angela’s route

In Rotterdam West kunnen mensen binnen West Practice, het netwerk van de wijk, hun eigen route van wijk naar werk uitstippelen. Angela Renfurm heeft zo’n wijkleerroute afgelegd en werkt nu als gastvrouw en beheerder bij Jong Delfshaven aan de Rösener Manzstraat 57.

Lees meer
Opening pop-up politiepand

Opening pop-up politiepand

Een brug slaan tussen de nieuwe economie in en rond het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) en de bewoners van de omliggende wijken.

Lees meer
West Practice; van Wijk naar Werk

West Practice; van Wijk naar Werk

Bovenop het Dakpark in Rotterdam West sta je tussen twee werelden. In het westen zie je Merwe-Vierhavens; tegenwoordig als M4H onderdeel van het Rotterdam Innovation District. Met innovatieve bedrijven, ontwerpers en start-ups.

Lees meer
test