West Practice Rotterdam – A.N.D.

‘Een avond, een nacht en een dag in Rotterdam-West’

door Robbert de Vrieze | 27 maart 2018

Op 13 & 14 april organiseert West Practice het evenement A.N.D. Het havengebied M4H en de woonwijken van Delfshaven vormen de omgeving van dit tweedaagse evenement. Doel is om de zichtbaarheid en collectieve kracht van Rotterdam West te vergroten samen met bewoners en initiatiefnemers uit de woonwijken en innovatieve makers en creatieve pioniers uit de haven.

Community-building in Delfshaven Rotterdam

West Practice Rotterdam
West Practice Rotterdam is een netwerkorganisatie ontstaan in samenwerking met vele betrokken partners uit het gebied in Rotterdam West. M4H en de omliggende wijken ontpoppen zich steeds meer tot voorlopersgebied. West Practice staat voor transformatie van het oude industriegebied naar een inclusief ecosysteem dat is voorbereid op de kansen en uitdagingen rondom Next Economy, Next Society, Next Education, en het Resillience programma van de stad.

Programma A.N.D.
Vrijdag 13 april staat in het teken van ondernemers en bewoners-initiatiefnemers uit Rotterdam West. Vanaf 15:00 uur stellen ondernemers hun bedrijf open voor het publiek. Om 16:00 uur is de officiële aftrap van het evenement in de kas van Uit Je Eigen Stad. Wat volgt is een avondvullend programma met presentaties, workshops en social hacks (wat dat is, zoeken we nog even uit!), om de avond af te sluiten met een unieke nachttour langs het gebied.

Zaterdag 14 april begint met een groots opgezet ontbijttafel op het Dakpark, inclusief live muziek en voorzien van lokale producten. Gedurende de dag is er een programma in de kas van Uit Je Eigen Stad, waar bezoekers mee kunnen doen met tours om het gebied te verkennen. Ook zal er een werk- en talentenmarkt zijn voor bewoners en ondernemers. De hack-werksessies presenteren hun uitkomsten, en tussendoor zullen er diverse artiesten voor entertainment zorgen.

Praktische informatie
Startpunt:
In de kas van Uit Je Eigen Stad, Marconistraat 39

Datum en tijden:
13 april, van 16:00 tot 02:00 uur
14 april, van 10:00 tot 16:30 uur

De tours vertrekken ieder half uur.
Neem voor meer informatie contact op met:
contact@westpracticerotterdam.org 
of +644571028

Aan de slag in je wijk: Angela’s route

Aan de slag in je wijk: Angela’s route

In Rotterdam West kunnen mensen binnen West Practice, het netwerk van de wijk, hun eigen route van wijk naar werk uitstippelen. Angela Renfurm heeft zo’n wijkleerroute afgelegd en werkt nu als gastvrouw en beheerder bij Jong Delfshaven aan de Rösener Manzstraat 57.

Lees meer
West Practice; van Wijk naar Werk

West Practice; van Wijk naar Werk

Bovenop het Dakpark in Rotterdam West sta je tussen twee werelden. In het westen zie je Merwe-Vierhavens; tegenwoordig als M4H onderdeel van het Rotterdam Innovation District. Met innovatieve bedrijven, ontwerpers en start-ups.

Lees meer
test