Wijkcurriculum

door Robbert de Vrieze | 22 juni 2017

In Rotterdam-West valt er van alles te leren! Lokale initatieven en ondernemingen bieden workshops, cursussen en trainingen aan. Zowel in de wijk Bospolder-Tussendijken als in het naastgelegen M4H (Rotterdam Innovation District) zitten veel makerspaces en andere initiatieven die nu al met de next economy bezig zijn. Een economie waar mensen makkelijker toegang hebben tot werk, netwerk en productiemiddelen en zo meer zelfstandig en veerkrachtig kunnen worden.

Community-building in Delfshaven Rotterdam

Wil jij ook je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Of misschien wil je zelf wel ondernemer worden? Stippel je eigen route uit van wijk naar werk en kies uit de verschillende programma’s en workshops bij jou om de hoek!

Download hier de folder: WP flyer wijkcurriculum 1.2

Met medewerking van:

Maak – Rotterdam Zaken Expert Renee Trijselaar Ronald van Raaij Milja Kruijt Peoples PowerGedoeManagement Vacatureluurs.com Erasmus Centre for Entrepreneurship Stichting-JOZ FutureskillsMade in 4Havens BouwKeet Concept Circus Creative Business Map Marieke de Hoop BuurmanBouwAkademie Ontmoeting Delfshaven Bas Goedendorp Guus Balkema Janjoost JulstarGebiedsmanager Jetze van der Ham Stadshavens Rotterdam De Delfshaven Coöperatie

Meer weten? Neem contact op met Bas Goedendorp: 06-47244432, mail naar info@westpracticerotterdam.org of kom langs op de Rösener Manzstraat 57.

West Practice Rotterdam – A.N.D.

West Practice Rotterdam – A.N.D.

Op 13 & 14 april organiseert West Practice het evenement A.N.D. Het havengebied M4H en de woonwijken van Delfshaven vormen de omgeving van dit tweedaagse evenement. Doel is om de zichtbaarheid en collectieve kracht van Rotterdam West te vergroten samen met bewoners en initiatiefnemers uit de woonwijken en innovatieve makers en creatieve pioniers uit de haven.

Lees meer
Aan de slag in je wijk: Angela’s route

Aan de slag in je wijk: Angela’s route

In Rotterdam West kunnen mensen binnen West Practice, het netwerk van de wijk, hun eigen route van wijk naar werk uitstippelen. Angela Renfurm heeft zo’n wijkleerroute afgelegd en werkt nu als gastvrouw en beheerder bij Jong Delfshaven aan de Rösener Manzstraat 57.

Lees meer
West Practice; van Wijk naar Werk

West Practice; van Wijk naar Werk

Bovenop het Dakpark in Rotterdam West sta je tussen twee werelden. In het westen zie je Merwe-Vierhavens; tegenwoordig als M4H onderdeel van het Rotterdam Innovation District. Met innovatieve bedrijven, ontwerpers en start-ups.

Lees meer
test