Home > De wijk als plek van verandering

De wijk als plek van verandering

Lokaal initiatief heeft plekken nodig om te wortelen. Een plek is ook nodig om elkaar te ontmoeten, te ondernemen en vorm te geven aan de ontwikkeling van de wijk en haar bewoners. Een plek kan een plein, park of buurthuiskamer zijn. Wisselende aanbestedingstrajecten, welzijnsorganisaties die na een paar jaar weer vertrekken, ambtenaren die van plek wisselen. Het kan bewoners behoorlijk frustreren en processen in de weg zitten. Wij vinden het belangrijk dat een netwerk van plekken in de wijk duurzaam, laagdrempelig en toegankelijk zijn. Voor iedereen.

Buurthuiskamers

Buurthuiskamers

Laagdrempelige en toegankelijke ‘buurthuiskamers’ zijn belangrijk voor sociale veerkracht. Het gaat om ontmoetingsplekken dichtbij bewoners, waar kinderen en ouderen zich thuis kunnen voelen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren (her)kennen.

Lees meer
Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

Compact, gezond, inclusief, circulair en productief zijn de vijf kernbegrippen van de ontwerp-omgevingsvisie van Rotterdam. Wat betekenen deze 5 begrippen en hoe zorgt gemeente ervoor dat ze het werken aan een wereldstad voor iedereen écht versterken?

Lees meer
Maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijk vastgoed

In de vijf jaar dat het Zelfregiehuis aan de Taanderstraat gevestigd is, heeft het haar maatschappelijke waarde bewezen. Samen met Zorgvrijstaat ontwikkelden we concepten voor een zelfregie-logeer- en gezondheidshuis om de plek duurzaam voor de wijk te behouden.

Lees meer
Schans Watergeus

Schans Watergeus

Coöperatieve gebiedsontwikkeling gaat uit van de aanwezige mensen, kwaliteiten en energie in een gebied. Er gebeurt heel wat in Schans-Watergeus: woningrenovatie, herinrichting van straten, vergroening van de buitenruimte en ga zo maar door.

Lees meer
Gijsingflats

Gijsingflats

De 425 woningen in de vijf Gijsingflats in Bospolder-Tussendijken worden geïsoleerd door woningbouwcorporatie Havensteder. Hiermee kunnen ze worden aangesloten op een warmtenet en wordt er een stap gedaan richting duurzame, CO2-neutrale flats. Samen met bewoners stellen IABR en Delfshaven Coöperatie, via het programma Community Building.

Lees meer
Park 1943

Park 1943

Park 1943 is een prachtige groene plek midden in Tussendijken. Je kunt er van alles doen, zoals spelen, picknicken, optreden of gewoon lekker genieten van het mooie weer. Om het park gezellig, schoon en veilig te houden, is de Parkraad opgericht die bestaat uit een groep enthousiaste bewoners.

Lees meer
test