Praktische lessen voor maatschappelijke gebiedsontwikkeling
Madelon Stoele | 11 april 2022
Maak de maatschappelijke waarden creatie van je initiatief zichtbaar op een manier die bij je past, onderzoek een samenwerkingsvormen en rechtsvorm die aansluit bij jouw buurtinitiatief, maak werk van het creëren van draagvlak in de buurt én samenwerking met gemeente, en zorg dat je greep houdt op de plannen die op de wijk en jouw initiatief afkomen.

Dit zijn de in hoofdlijn de praktische lessen van Delfshaven Coöperatie én 5 andere bewonersinitiatieven, die de afgelopen periode ervaringen hebben gedeeld. Nieuwsgierig naar alle inzichten? Bekijk dan deze drie webinars:
- Wat is nu maatschappelijke gebiedsontwikkeling?
- De maatschappelijke businesscase
- Hoe organiseer je jouw initiatief?
Deze webinars waren deel van een onderzoek naar maatschappelijke gebiedsontwikkeling uitgevoerd door LSA Bewoners in opdracht van Democratie in Actie.
Vast Goed voor Veerkrachtig BoTu
Er is woningnood in Nederland, ook in Bospolder Tussendijken is dat te merken. Steeds meer gebouwen van de gemeente en woningbouwcorporaties worden verkocht en getransformeerd tot woningen. Maar in veel van dat soort panden zitten lokale maatschappelijke initiatieven die hierdoor op straat komen te staan.
BoTu knokt voor Zelfregiehuis
De afgelopen jaren heeft het Zelfregiehuis aan de Taanderstraat hard gewerkt aan verbetering van de wijk en de veerkracht van bewoners. In het voormalig schoolgebouw wordt met bewoners gewerkt aan sociale, economische en politieke emancipatie en empowerment.
Plan duurzaam Zelfregiehuis
Een groen dak en een grote kas, een logeerhuis voor getraumatiseerde mensen uit de wijk, ingrediënten voor de maaltijden, plantjes voor de verkoop. In het toekomstige Zelfregiehuis in Bospolder Tussendijken gaan duurzaamheid, zorg en innovatie hand in hand.