Centraal Station Jong Delfshaven is dé (nieuwe) plek waar jongeren kunnen werken aan hun toekomst. Jongeren met allerlei vragen op gebied van school, werk en vrije tijd kunnen er terecht voor hulp en begeleiding. Maar ook jongeren met ideeën en ambities zijn van harte welkom. Het pand voor en met jongeren uit de wijk kan tot december 2018 gebruikt worden.

Centraal Station Jong Delfshaven wil jongeren een plek bieden waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en positieve rolmodellen kunnen ontmoeten. Verschillende organisaties die zich bezighouden met de jeugd werken samen in Centraal Station Jong Delfshaven. Het is een plek waar de verbinding met en tussen jongeren centraal staat, een plek van de jongerenorganisaties, de jongeren uit Bospolder-Tussendijken en het netwerk van West Practice.

Inrichting

De ruimte wordt al dagelijks gebruikt, maar er moet nog wel iets gebeuren. Daarom gaat Staalslagerij aan de slag met het eerste ontwerp voor nieuw meubilair en een grafische huisstijl en identiteit (inclusief logo). Er wordt een ruimtelijk plan gemaakt waarbij de mogelijkheden tot opknapwerkzaamheden en hergebruik van het huidige pand en meubilair centraal staan. Om te zorgen dat het ontwerp later optimaal kan worden doorgezet naar de productie wordt al een eerste samenwerking met lokale productieplek Buurman en de BouwAkademie opgezet. Het definitieve ontwerp wordt gepresenteerd tijdens de BOTU-dag in oktober.

Centraal Station Jong Delfshaven is van maandag tot en met vrijdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Elke donderdag is er van 16:00 tot 18:00 uur een spreekuur waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen en ideeën. Naast deze vaste openingstijden zijn er ook geregeld activiteiten in de avond of in het weekend.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs of bel!

Centraal Station Delfshaven,

Rösener Manzstraat 57

3026 TL Rotterdam

Tel: 010 303 9060

www.facebook.com/centraalstationjongdelfshaven

test