De waarde van cultuur

Cultuur als bindmiddel voor ondernemerschap

door Madelon Stoele | 14 september 2018

Het is al decennialang dé trekpleister van Marrakech. Wie hier rond loopt kijkt zijn ogen uit. Muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, verhalenvertellers en niet te vergeten: tientallen eetstalletjes met verrukkelijkheden. Niet voor niets dat ze dit eetcultuur festival naar dit beroemde plein genoemd hebben. Lokale producenten in Bospolder-Tussendijken organiseerden in 2018 een wijkvariant van dit festijn, onder de naam BeSouk. Zij namen het stokje over van Stichting de Loodsen, die het festijn drie keer eerder in de wijk organiseerden. De grootstedelijke variant Djemaa el fna wordt jaarlijks in het Museumpark georganiseerd.

 

BeSouk in Bospolder-Tussendijken
Met BeSouk in Bospolder-Tussendijken toont de wijk haar cultuur in Park 1943. Ondernemers uit de wijk doen actief mee. Tientallen ondernemers koken, bakken en grillen gerechten van over de hele wereld. Van couscous tot tajine en van bagrir tot barbecue. Tijdens dit festival valt er ongelofelijk veel te proeven van allerlei rijke eetculturen uit de hele wereld.

Ondersteuning cultuur
De Delfshaven Coöperatie erkent de waarde van cultuur. Cultuur vormt een bindmiddel voor ondernemerschap. BeSouk is het eerste cultuurproject dat vanuit de Delfshaven Coöperatie ondersteund is. Er waren succesvolle edities in 2015, 2016 en 2017 en 2018.

Meedoen, idee of initiatief? Neem contact op.

 

test