Instant achterban voor a-politieke wijkraadsleden met het netwerk van WIJ Delfshaven

6 januari 2022

Verkiesbaar stellen voor de wijkraad in jouw wijk? Doen! Kan tot 17 januari: https://rotterdam.nl/wonen-leven/wijkraden/. Maar wat als je niet vast wilt zitten aan een politieke partij? Gebruik dan het a-politieke netwerk van WIJ Delfshaven als instant achterban!

wijkraadsleden met het netwerk van WIJ Delfshaven

Want waar bewoners samenwerken aan hun eigen wijk ontstaan mooie dingen. Buurthuiskamers, groene plekken, duurzaamheidsinitiatieven, voedselbanken, etc. Zeker in Delfshaven is er een rijke cultuur en netwerk van lokale bewonersinitiatieven, betrokken burgers en stadmakers.

Sinds 2013 maakt WIJ zich hard voor de politieke macht van burgerkracht: meer aandacht, geld en goede initiatieven voor de wijken van Delfshaven. Zoals bv Couleur Locale welzijnsgeld, Huize Middelland, Delfshaven Helpt en de Welzijnscoalitie. Dit is mede mogelijk geweest omdat er mensen zich verkiesbaar hebben gesteld voor het algemeen belang. Ninny, Robbert, Jelle, Hamza en Nico hebben de afgelopen 8 jaar het perspectief van bewonerskracht via de gebiedscommissie in het politieke systeem geïnjecteerd.

Die Doe-Democratie was én is hard nodig. Want partijpolitiek heeft zijn waarde maar leid soms ook tot polarisatie, wij-zij denken en tekentafel-oplossingen zonder menselijke maat waardoor mensen zicht niet meer herkennen in het beleid voor hun wijk. Hoe meer mensen die zich vanuit betrokken bewonersnetwerken kandideren voor de wijkraad hoe beter. Want je kunt echt het verschil maken met een been in de wijk en het andere in het politieke systeem van de gemeente Rotterdam.

Het kan best lastig zijn om je staande te houden in de bureaucratische machinerie en de mores van partijpolitiek. Daarom stelt WIJ Delfshaven haar netwerk, ervaring en communicatiemiddelen (appgroep en twitter-account) te beschikking aan wijkraadsleden in Delfshaven (e.o). Een instant achterban en netwerk voor vragen, tips, ideeën van betrokken bewoners. Waar je niet alleen staat maar schouder aan schouder met mensen die staan voor burgerkracht en de menselijke maat en betrokkenheid in de wijk.

Geïnteresseerd? Stuur een mail aan wijdelfshaven@gmail.com. Dan voegen we je toe aan de appgroep en heb je toegang tot het netwerk. Handig voor bijvoorbeeld je verkiezingscampagne. Kijk voor meer informatie op https://rotterdam.nl/wonen-leven/wijkraden/. Ook zijn er deze week in de verschillende wijken Middelland-Nieuwe Westen, Bospolder-Spangen-Tussendijken, Delfshaven-Schiemond en Mathenesse lokale informatiebijeenkomsten.#powertothepeople

Bestuurskracht gezocht

Bestuurskracht gezocht

Woon je in Delfshaven? Ben je een betrokken bewoner en op zoek naar coöperatieve wijkontwikkeling en het creëren van meerwaarde? De Delfshaven Coöperatie gaat verbreden en is op zoek naar enthousiaste en betrokken bestuursleden.

Lees meer
Actie voor Taanderstraat

Actie voor Taanderstraat

De gemeente wil het pand van het Zelfregiehuis verkopen, maar het Zelfregiehuis heeft allang een plan met maatschappelijke meerwaarde voor de wijk. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan deze lokale en veerkrachtige ontwikkeling kan contact opnemen met ons.

Lees meer
Samenwerk-kracht versterken

Samenwerk-kracht versterken

Delfshaven Coöperatie werkt aan het verbeteren van de zeggenschap van bewoners en wijkinitiatieven, en partijen die via Delfshaven Coöperatie investeren in de wijk. De stichting heeft een raad van toezicht, een dagelijks bestuur en een partnerberaad.

Lees meer
test