Plakt Vast Goed brengt initiatiefnemers en leegstaande gebouwen bij elkaar om de wijk Bospolder-Tussendijken mooier, sterker en beter te maken. Eind vorig jaar vond een eerste bijeenkomst plaats in Stroop. En op 20 januari j.l. presenteerden tien initiatiefnemers en ondernemers hun plannen voor de leegstaande vastgoedpanden, ten overstaan van een officiële jury en een enthousiast publiek. 

Over Plakt Vast Goed

Plakt Vast Goed is een nieuw initiatief van Stroop Rotterdam – zelf ook gestart in een leegstaand pand. In samenwerking met de Delfshaven Coöperatie en Havensteder hebben zij de randvoorwaarden gecreëerd om meer leegstaande panden in de wijk te gaan gebruiken. De ruimtes zijn voor een kleine vergoeding beschikbaar voor enthousiaste en betrokken mensen die twee vliegen in één klap willen slaan. Plakt Vast Goed geeft niet alleen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te ondernemen, het biedt tevens toegang tot het lokale netwerk van initiatiefnemers, ondernemers en bewoners die gezamenlijk werken aan een mooie wijk.

Mooie plannen en inspirerende pitches

Terug naar de presentaties. Alle pitches lieten een eigen verhaal horen. Sommige initiatieven stonden nog in de kinderschoenen, andere initiatieven waren rijp voor serieuze bedrijfsvoering. Stuk voor stuk stonden er gedreven mensen die hun wijk beter en mooier willen maken. Het enthousiasme van de initiatiefnemers spatte ervan af. Het publiek ging dan ook geïnspireerd naar huis. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Havensteder, de Gemeente en de creatieve sector, heeft een selectie gemaakt en de eerste vervolggesprekken – voor de ingebruikname van de panden – vinden momenteel plaats.

Heb je ook plannen of ideeën om de leukste wijk van Rotterdam wijk nog mooier te maken? Heb je leegstaand vastgoed dat wel een oppepper kan gebruiken? Of ben je op zoek naar ruimte voor je initiatief, project of onderneming? Voor meer info, neem contact op via: plakken@strooprotterdam.com

test