Buurthuiskamers

Laagdrempelige en toegankelijke ‘buurthuiskamers’ zijn belangrijk voor sociale veerkracht. Het gaat om ontmoetingsplekken dichtbij bewoners, waar kinderen en ouderen zich thuis kunnen voelen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren (her)kennen, waar bewoners in de lead zijn, waar verschillende activiteiten zijn, verschillende groepen mensen komen en waar kruisbestuiving tussen groepen en ideeën kan ontstaan. De plekken zijn toegankelijk, strategisch en goed zichtbaar gelegen in de buurt en hebben een gevarieerde programmering. Om deze plekken gedurende de looptijd van het programma Veerkrachtig BoTu 2028 mogelijk te maken werken Havensteder, gemeente Rotterdam en Delfshaven Coöperatie (DHC) samen aan een plan voor verbinding tussen deze plekken.

De BoTu Buurthuiskamers breiden uit

De BoTu Buurthuiskamers breiden uit

De BoTu Buurthuiskamers breiden uit Door Yvette van Dael De bewoners van Bospolder-Tussendijken weten de Buurthuiskamers inmiddels goed te vinden. En ook binnen het netwerk haken steeds meer initiatiefnemers aan: sinds december vorig jaar zijn er opnieuw twee van dit...

Convenant BoTu Buurthuiskamers

Convenant BoTu Buurthuiskamers

Lokaal maatschappelijk initiatief heeft ruimte nodig om te wortelen. Zoveel was al duidelijk en het werd nog duidelijker toen het pand van het Zelfregiehuis door de gemeente verkocht werd aan de hoogste bieder. Tegelijkertijd werd dit (en andere) bewonersinitiatief ondersteund vanuit BoTu2028 en het programma Community Building. Beleid dat elkaar tegenwerkt; dat moest en kon beter.

test