Van Wijk naar Werk

door Madelon Stoele | 7 november 2016

Achterin zaal Stroop ergens in Bospolder-Tussendijken wordt hoog ingezet. Yvonne wil meedenken en stelt voor om 10 uur te investeren. Robbert biedt zijn netwerk aan, En Dirk stelt zijn kennis ter beschikking. Wat is dit voor spel? We hebben het hier over de oogst van een avondje buurtpoker. 

Community-building in Delfshaven Rotterdam

Op 30 maart is wijkinvesteringsfonds WIJF officieel gelanceerd in Stroop. Het WIJF richt zich op projecten of ondernemingen die de lange termijn waardeontwikkeling van de wijk Bospolder-Tussendijken ten goede komen. Onderdeel van de avond was het spel buurtpoker waarin lokale initiatieven hun plan pitchten voor de wijk. De oogst was heel divers. Een groencoöperatie, verduurzaming, een kapper en een conversatiegroep zijn een paar voorbeelden van initiatieven die verder geholpen zijn. Iedereen kon en kan in de initiatieven investeren met geld, tijd of kennis. Of je nu bewoner, ondernemer, ambtenaar of medewerker van een organisatie bent.

Volgende editie: Van Wijk naar Werk

Voor de volgende bijeenkomst van het WIJF staat het thema ‘Van Wijk naar Werk’ centraal. Initiatieven als Buurman, SuGu, Groepsondernemen Vrouwenvleugel, College Delfshaven/de Ontmoeting en Peoples Power zijn gevraagd om te pitchen. Inspiratie komt ook vanuit Afrikaanderwijk Coöperatie die al een tijdje op Zuid bezig is met lokale werkcoöperaties.

Een actuele vraag bij een aantal partijen in de wijk Bospolder-Tussendijken is bijvoorbeeld hoe je bewoners in kunt zetten bij schoonmaakwerkzaamheden in de wijk. En hoe organiseer je de dienstverlening daaromheen? Via werk coöperaties zou het schoonmaakbudget kunnen terugvloeien naar lokale partijen en blijft de waarde behouden in de wijk. De Delfshaven Coöperatie wil dit verder stimuleren en hierin een voortrekkersrol vervullen door initiatieven te verbinden en verder te brengen. Om zo voor elkaar te krijgen dat meer lokale en veerkrachtige partijen toegang hebben tot dit nieuwe speelveld.

Nieuwe bijeenkomst WIJF

Vaak komen de beste ideeën, de praktische oplossingen, de zo nodige menselijke maat en de meeste betrokkenheid uit de wijk. Mocht je ondernemende plannen voor Bospolder-Tussendijken hebben dan horen we die graag! Die plannen ondersteunt het WIJF graag met raad, daad of financiering.

WIJF | Van Wijk naar Werk: 6 juli van 19:30 uur tot 22:00 uur bij Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) – 11e verdieping van de Marconitorens.

Graag tot dan!

Mooie opbrengst buurtpoker XL

Mooie opbrengst buurtpoker XL

Mooie opbrengst buurtpoker XL door Madelon Stoele | 13 december 2018Buurtpoker: dat is investeren met geld, tijd of kennis in goede projecten en sociale ondernemingen in de wijk. In de speciale Buurtpoker XL van 5 november j.l. in Jong Delfshaven - samen met de Rotary...

Lees meer
Hoe heeft het WIJF bijgedragen?

Hoe heeft het WIJF bijgedragen?

Het WIJF heeft vorig jaar een bijdrage van 300 euro toegekend aan een initiatief uit de wijk: het Ondernemershuis. De bijdrage dekte de kosten voor een startbijeenkomst. Heeft dit vervolgens nog ergens toe geleid?

Lees meer
Stimulans wijkeconomie Delfshaven

Stimulans wijkeconomie Delfshaven

Delfshaven heeft sinds kort een wijkinvesteringsfonds (WIJF). De Delfshaven Coöperatie heeft het WIJF opgezet om ondernemingen in Delfshaven (focus: Bospolder-Tussendijken) financieel te ondersteunen. Het fonds richt zich op bedrijven, ondernemende initiatieven, activiteiten én projecten.

Lees meer
test