Selecteer een pagina

Berichten uit Schans-Watergeus

‘Goedemorgen buurvrouw, het ziet er netjes uit toch?’ De buurman geeft mij een bezem uit het pakket van de Schoonmaakbende. Vorige week heeft hij zich samen met andere buren aangemeld bij deze actie van OpzoomerMee. De eerste schoonmaakactie is al achter de rug, het plantsoen van de Eerste Schans ligt er netjes bij. Studio Delfshaven kijkt er op uit want we zijn net naar deze nieuwe plek op de hoek met de Watergeusstraat verhuisd. De planten in de bakken van Buurman doen het trouwens echt geweldig. De buurman met groene vingers helpt ons hierbij.

Het zijn deze kleine dingen die een hoop verschil kunnen maken in een buurt. De verbouwing van dit pand, voor veel mensen bekend als ‘Thuishaven’ was een samenwerking tussen Stichting Ontmoeting en Peoples Power. Tegelijkertijd begon Woningcorporatie Wooncompas met het schilderen van de buitenkant van een reeks panden in de Eerste Schans. Het knapt er echt enorm van op. Hoewel wij ons pand al in gebruik hebben genomen, gaan wij aan de binnenkant nog verder met klussen. Nog deze maand helpen twee cliënten van Stichting De Ontmoeting met het verven van de muren en de vloer. En leerlingen van Wijkleerbedrijf Rotterdam Delfshaven komen helpen met poetsen.

Intussen heeft wijkconciërge Joop den Boer een vaste stek gevonden in Studio Delfshaven. Joop houdt regelmatig inloopmomenten, zowel overdag als ‘s avonds. Voorlopig geeft hij via facebook zijn aanwezigheid aan. Dan nog nieuws over het Klusteam van College Delfshaven, Pameijer en Stichting de Ontmoeting. Dit klusteam gaat aan de slag met tien bergingen van het Schansblok. De jongens beginnen in de tweede fase van het project, dat zal ongeveer vanaf september 2016 zijn. De herinrichting van de Eerste Schans zal dan hopelijk ook een stapje verder zijn. Ideeënmakelaar Job Lee is momenteel de plannen verder aan het uitwerken met tuinvrouw Hieke Pars, Buurman en meubelmaker Titus Wybenga. Wil je meedenken of doen? Loop dan even binnen bij Studio Delfshaven.

Blogberichten

Voorjaarsmarkt I gezellig en druk bezocht

Voorjaarsmarkt I gezellig en druk bezocht

Bewoners en ondernemers uit het Schans-Watergeusgebied trotseerden de kou en deden vorige week, op 16 april tijdens de Voorjaarsmarkt gezellig mee aan allerlei activiteiten. De markt, opgebouwd door de jongens van College Delfshaven, werd een groot succes.

Lees meer
Een takken-wat? Een Takken-dak!

Een takken-wat? Een Takken-dak!

De gevels van drie fietsenstallingen in het Schans-Watergeusgebied kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Een make-over, waarbij de functie van de historische hoekpanden – als fietsenstalling – blijft behouden. De Delfshaven Coöperatie heeft dit opgepakt. Via een oproep voor creatieve ideeën werden kunstenaars door Havensteder en Stroop uitgenodigd om aan de slag te gaan.

Lees meer
Kerstmarkt Schans

Kerstmarkt Schans

Kerstmarkt Schans Op zondag 20 december verandert de 1e Schansstraat in Delfshaven in een sprookjesachtige winterwereld. Er wordt een kerstmarkt georganiseerd zoals een kerstmarkt hoort te zijn. Leuke kraampjes om cadeautjes te kopen, muziek, lichtjes, een kerstboom,...

Lees meer
test