Stadslab Bospolder-Tussendijken

door Madelon Stoele | 4 april 2017

De komende periode wordt er met Stadslab Bospolder-Tussendijken gewerkt aan nieuwe manieren van samenwerken in Delfshaven. Stadslab Bospolder Tussendijken is onderdeel van een serie StadLabs waarmee het Stadmakerscongres 2015, georganiseerd door AIR, hét architectuurinstituut van Rotterdam, wordt voorbereid en geprogrammeerd.

Community-building in Delfshaven Rotterdam

Stadlab Bospolder-Tussendijken richt zich op het gebied rondom de Schans en de Watergeusstraat. Ondanks de fysieke en sociale problemen in dit gebied zijn er ook allerlei mensen aanwezig die zich inzetten om de wijk te verbeteren. Moderator Olof van der Wal wil samen met ambtenaren, beleidsmedewerkers én inwoners het gebied vooruit helpen. Het Stadmakerscongres heeft invloed. Doordat dit plan nu in de etalage staat, moet er wel iets gebeuren.

Patrick Boel, één van de ‘connectors’, vertegenwoordigt de Delfshaven Coöperatie. Binnen het StadLab wordt ingezet op het versterken van lokale initiatieven en het bundelen van energie zodat er integrale investeringen mogelijk zijn. Het gaat om snelle, relatief makkelijke verbeteringen in de buitenruimte. Verbeteringen die vervolgens met elkaar gevierd kunnen worden.

Het exacte doel staat nog niet vast. Het gaat er vooral om het gebied tot een betere woon- en werkplek te maken. Dat gebeurt vooral via de slimheid en de kracht van de mensen die er al zijn. We zijn op zoek naar mensen die wortels in Bospolder-Tussendijken hebben, zodat we aan hen kunnen vragen wat zij vinden dat er nodig is. Meedenken? Meedoen? Neem contact met ons op!

Het Stadmakerscongres biedt een uitnodiging om collectief te leren. In totaal doen er zeven stadlabs mee. De Delfshaven Coöperatie is ook betrokken bij Stadlab Gebiedscoops.

Zie voor meer informatie: http://stadmakerscongres.nl/?p=5639

Hoe verder met het groen in Schans-Watergeus?

Hoe verder met het groen in Schans-Watergeus?

Heb je gezien hoe mooi de perken bij het Schanspleintje in Schans Watergeus erbij liggen? En die prachtig bloeiende bloemen? Het hele tussenstraatje is er op vooruit gegaan. En dat kwam allemaal niet vanzelf. Hieke Pars en de bewoners uit Schans-Watergeus waren er de afgelopen twee jaar vaak druk mee.

Lees meer
Berichten uit Schans-Watergeus

Berichten uit Schans-Watergeus

Berichten uit Schans-Watergeus ‘Goedemorgen buurvrouw, het ziet er netjes uit toch?’ De buurman geeft mij een bezem uit het pakket van de Schoonmaakbende. Vorige week heeft hij zich samen met andere buren aangemeld bij deze actie van OpzoomerMee. De eerste...

Lees meer
Een takken-wat? Een Takken-dak!

Een takken-wat? Een Takken-dak!

De gevels van drie fietsenstallingen in het Schans-Watergeusgebied kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Een make-over, waarbij de functie van de historische hoekpanden – als fietsenstalling – blijft behouden. De Delfshaven Coöperatie heeft dit opgepakt. Via een oproep voor creatieve ideeën werden kunstenaars door Havensteder en Stroop uitgenodigd om aan de slag te gaan.

Lees meer
Heldere en haalbare ingrepen

Heldere en haalbare ingrepen

Het aandachtsgebied Schans-Watergeus grenst direct aan Historisch Delfshaven en ligt ruwweg tussen de Voorhaven en de Spanjaardstraat. Ook het eerste deel van de Mathenesserdijk, vanaf de Schiedamseweg gezien, hoort er bij.

Lees meer
test