Herinneringen Taanderstaat

door Madelon Stoele | 8 februari 2021

De Taanderstraat 121 heeft sinds het gebouwd werd in 1929 veel maatschappelijke functies in de buurt gehad: een school, een buurthuis waar werd geklaverjast en gedart, een meidenvilla, kinderopvang, Onbenutte-Kwaliteiten bank en een empowerment centrum voor vrouwen. In het hoeklokaal van de plint zat de laatste jaren het Zelfregiehuis.

Gespreksstof Herinneringen Taanderstraat Rotterdam

Gespreksstof is een project dat de herinneringen en verhalen rondom deze mooie plek wil vastleggen op een manier die zo goed bij de plek past; door samen te werken. Het Zelfregiehuis vraagt buurtbewoners mee te werken aan textiele vaandels waar deze verhalen worden verteld. De vaandels zijn een manier om de onzichtbare waarde van een plek als de Taanderstraat 121 te visualiseren: een vorm van archiveren. Met deze vaandels maken buurtbewoners uiteindelijk een wandeling door de wijk! Doe je ook mee?

Corona versie van het plan

Er is een coronaversie van het plan om samen de herinneringen in textielkunst te vereeuwigen. In een mooie koffer die wordt doorgegeven van persoon tot persoon in de wijk vind je inspiratie om lekker creatief aan de slag te gaan. Neem contact op met Milja, Tonny of Wilma als je de bijzondere koffer tijdelijk in beheer wil om daarmee jouw eigen herinneringen vorm te geven.

Verhuizing Zelfregiehuis

Verhuizing Zelfregiehuis

In het Zelfregiehuis nemen bewoners het heft in eigen handen. Voor en door de buurt, dat is de bedoeling. In het buurthuis werden de afgelopen jaren buurtbewoners opgeleid tot energiecoach, ontstond de Roze Brigade (een in het roze gehulde groep bewoners die maandelijks Park 1943 schoonprikt).

Lees meer
Coöperatie Vrouwenvleugel start

Coöperatie Vrouwenvleugel start

Om betaald werk te doen is het nodig dat vrouwen willen, mogen én kunnen werken. Een belemmering op één van deze drie vlakken maakt dat vrouwen de stap naar betaald werk niet zetten. Coöperatie Vrouwenvleugel gaat naar verwachting een oplossing bieden.

Lees meer
test