Ondernemerschap en nieuwe samenwerking in Schans-Watergeus

Bewoners en ondernemers uit het Schans-Watergeusgebied trotseerden de kou en deden vorige week, op 16 april tijdens de Voorjaarsmarkt gezellig mee aan allerlei activiteiten. De markt, opgebouwd door de jongens van College Delfshaven, werd een groot succes.

 Job Lee, een van de organisatoren: ‘De Voorjaarsmarkt, net zoals de Kerstmarkt van eind vorig jaar, is een middel om de dynamiek en nieuwe vormen van samenwerking in de wijk zichtbaar te maken. Er gebeuren zoveel mooie dingen in Schans-Watergeus, dat willen we aan iedereen laten zien. Nieuwe partijen, ondernemers en bewoners hebben zichzelf voorgesteld en er is onderling veel informatie uitgewisseld. Dat zijn mooie procesresultaten als je met elkaar naar zo’n moment toewerkt.’

Tijdens de markt werden ook ideeën om de wijk aantrekkelijker te maken op het gebied van groen gepresenteerd én verzameld. Er werden plantenbakken in elkaar getimmerd en gevuld. Ook de verbetering van de uitstraling van hoek- en bedrijfspanden, werd met de onthulling van het Takkendak opgepakt.

De aankomende tijd wordt gewerkt aan de herinrichting van het pleintje aan de Eerste Schansstraat. Ook gaat het klusteam van Stichting De Ontmoeting en College Delfshaven aan de slag met de verbouwing van garageboxen naar 18 bergingen in de wijk.

Met dank aan: * De Delfshaven Coöperatie * Studio Delfshaven *schapen Dakpark Rotterdam *Handig Verhuur* College Delfshaven * CoffeeCorner&More * De Ontmoeting * BroodNodig *Podium Grounds * Kapsalon Eliza * Captain Annie’s Emporium of the Multi-Miraculous * STEK de Stadstuinwinkel * Hieke Pars *Bouwkeet Makerspace * Zeynep Karatas * TOS Delfshaven West * Stichting Waterstokerij * Havensteder * Esther Vroegindeweij en Meike Sloover *Chessclub Rotterdam * Erasmus Universiteit * Hockeyclub Delfshaven * Firma Delfshaven * WijkLeerbedrijf Rotterdam * Buurt Bestuurt Rotterdam, *‪Avant sanare * EHBO * bewoners * vrijwilligers *geluidsman * muzikanten

Blogberichten

Hoe verder met het groen in Schans-Watergeus?

Hoe verder met het groen in Schans-Watergeus?

Heb je gezien hoe mooi de perken bij het Schanspleintje in Schans Watergeus erbij liggen? En die prachtig bloeiende bloemen? Het hele tussenstraatje is er op vooruit gegaan. En dat kwam allemaal niet vanzelf. Hieke Pars en de bewoners uit Schans-Watergeus waren er de afgelopen twee jaar vaak druk mee.

Lees meer
Berichten uit Schans-Watergeus

Berichten uit Schans-Watergeus

Berichten uit Schans-Watergeus ‘Goedemorgen buurvrouw, het ziet er netjes uit toch?’ De buurman geeft mij een bezem uit het pakket van de Schoonmaakbende. Vorige week heeft hij zich samen met andere buren aangemeld bij deze actie van OpzoomerMee. De eerste...

Lees meer
Een takken-wat? Een Takken-dak!

Een takken-wat? Een Takken-dak!

De gevels van drie fietsenstallingen in het Schans-Watergeusgebied kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Een make-over, waarbij de functie van de historische hoekpanden – als fietsenstalling – blijft behouden. De Delfshaven Coöperatie heeft dit opgepakt. Via een oproep voor creatieve ideeën werden kunstenaars door Havensteder en Stroop uitgenodigd om aan de slag te gaan.

Lees meer
test