Startersbijeenkomst 31 mei; over subsidie & fondsen

door Robbert de Vrieze | 18 mei 2018

Zit jij vol goede plannen voor jouw wijk? Of ben je al actief met een project, maar heb je ambities voor heel Delfshaven? Tijdens de Startersbijeenkomst op 31 mei worden beginnende projecten of organisaties op gang geholpen!

DH Lokaal bijeenkomst

De bijeenkomst is bedoeld voor startende projecten of kleinere organisaties in Delfshaven. Als starter heb je meestal geen gebrek aan goede ideeën. Maar vaak volgt de vraag: ‘Hoe betalen we het?’. Er is informatie over subsidies, fondsenwerving en allerhande praktische tips.

Tijdens de informatiemiddag vertellen diverse specialisten jou alles over subsidieregelingen zoals ‘Opzoomer Mee’, het ‘Bewonersidee’ en het ‘Snelloket’. Ook wordt kort aangegeven welke kansen Rotterdamse fondsen bieden. Hoe werkt het aanvragen van een fonds?

Stel al jouw vragen en pak de kans om te spreken met een gebiedscommissielid, wijknetwerker of een wijkmanager van de gemeente. Tot slot wordt afgesloten met een drankje en is er alle gelegenheid om te netwerken.

Deelnemen?

De startersbijeenkomst is op 31 mei 2018 van 1500 – 1700 in Pier 80.

Meld je aan op: info@delfshavenlokaal.nl

Deze startersbijeenkomst wordt georganiseerd door Delfshaven Lokaal, in samenwerking met WMO-Radar en gebied Delfshaven. Bij de bijeenkomst zijn ook initiatiefnemers met al wat meer ervaring, die ze graag met je delen.

NB Voor al wat langer bestaande lokale organisaties met grotere budgetten organiseert Delfshaven Lokaal op 19 juni een speciale bijeenkomst over de subsidieregeling Couleur Locale 2019. Later dit jaar volgen nog andere bijeenkomsten.

Behoefte aan Administratie kantoor

Behoefte aan Administratie kantoor

Al langere tijd krijgen we signalen dat er vraag is naar een Administratiekantoor voor lokale initiatieven en organisaties in Delfshaven. Denk aan informatie en hulp bij subsidieaanvragen, regelingen, de boekhouding of fondsenwerving. Heeft jouw initiatief of organisatie ook behoefte aan dit soort diensten?

Lees meer
Welzijnscoalitie Delfshaven

Welzijnscoalitie Delfshaven

Lokale bewonersinitiatieven bouwen samen al jaren aan welzijn in Delfshaven. Onder druk van corona bloeide Delfshaven Helpt op, een netwerk van betrokken wijkpartners. Delfshaven wordt er beter van als we ons samen nog steviger inzetten. Ons ideaal? Een welzijnsdeal tussen wijk en overheid waarin beleid met maatwerk wordt uitgerold, het wijknetwerk vooraan.

Lees meer
Perspectiefff Delfshaven

Perspectiefff Delfshaven

Mensen duurzaam uit de schulden halen door hen perspectief te bieden, niet door de focus op schulden. Dat is het idee achter Perspectiefff. Op initiatief van Delfshaven Coöperatie is een samenwerkingsverband ontstaan van partijen in en buiten de wijk. Wat is er nodig om de negatieve spiraal van financiële problemen te doorbreken?

Lees meer
De echte waarde van de wijk

De echte waarde van de wijk

Hoe kunnen bewoners en ondernemers uit Bospolder-Tussendijken het potentieel van de wijk inzetten? Hoe kan de veerkracht van een wijk worden versterkt? En hoe kunnen initiatieven van daaruit verder? Inzicht in de geldstromen van een wijk kan bijdragen aan het beantwoorden van deze vragen. Daarom heeft Geldstromen door de Wijk® in opdracht van Delfshaven Coöperatie samen met de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Havensteder de geldstromen BoTu in beeld gebracht.

Lees meer
test