Maak je punt!

door Robbert de Vrieze | 18 januari 2017

Uitnodiging Politiek debat

Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) organiseert op vrijdag 17 februari tussen 13:15 en 17:00 een debat tussen Tweede Kamerleden en actieve bewoners. Het LSA is het landelijk netwerk van bewonersgroepen, zelfstandige buurthuizen, buurtcoöperaties en BewonersBedrijven. Het LSA bundelt lokale kracht en stimuleert eigen regie.

Community-building in Delfshaven Rotterdam

In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt gedebatteerd over onder meer: eigenaarschap, wijkagenten, buurtrechten, zorg, radicalisering, bezuinigingen en zelfbeheer van buurthuizen. Het LSA nodigt maatschappelijk initiatiefnemers uit om met Kamerleden in debat te gaan. Niet alleen om erachter te komen wat de standpunten zijn van de verschillende politieke partijen, maar ook om politici standpunten en inzichten mee te geven uit de praktijk, van de actieve bewoners uit Nederland. Natuurlijk zullen de Kamerleden ook met elkaar redetwisten. Welke Kamerleden vinden elkaar op de voorstellen van actieve bewoners?

Programma

13:15 uur – Ontvangst

13:30 uur – Snelcursus: Debatteren en overtuigen. Tips en trics van experts

14.00 uur – Voorwerk. Om samen het meest uit het debat te halen, bereiden we ons in themagroepen voor. Wat hebben we de aankomende 4 jaar nodig?

15:00 uur – Start van het debat, 4 rondes

  • Veilige buurten, wat werkt
  • Buurtrechten, regels moeten veranderen
  • Oude aandachtswijken, over verbroken beloftes
  • Maak je punt! Neem het podium – Kamerleden reageren op jouw stelling

Praktische info:

Titel: Politiek debat: Maak je punt!
Datum: vrijdag 17 februari 2017
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Tijd: 13.15 uur tot 17.00 uur
Kosten: gratis

Aanmelden en meer info:   www.lsabewoners.nl/politiek-debat-maak-punt

Verder bouwen aan een sociaal ecosysteem

Verder bouwen aan een sociaal ecosysteem

Binnen Delfshaven Lokaal is de Welzijnscoalitie een groep van 50 buurtinitiatieven die op het vlak van welzijn samenwerken. Na de teleurstellende uitkomst van de aanbesteding vonden de initiatieven elkaar meer dan ooit in een visie dat welzijn anders kán.

Lees meer
Hoop na #wijkbuitenspel

Hoop na #wijkbuitenspel

Robbert sprak onlangs in een column van Vers Beton zijn zorg én hoop uit. “Wijkpaleis, Carnissetuin, Welzijnscoalitie, Wielewaal, wooncoöperaties, Zelfregiehuis, Fazantstraat, de Larenkamp en Tweebosbuurt.

Lees meer
Open Oproep | Mooie plannen voor BOTU2028 gezocht!

Open Oproep | Mooie plannen voor BOTU2028 gezocht!

Vorig jaar werd al geëxperimenteerd met participatief begroten in de Energiewijk BoTu: een bedrag voor lokale initiatieven waar bewoners zelf over konden welke projecten de meeste maatschappelijke meerwaarde opleverden. Nu is het samen begroten uitgebreid naar de thema’s armoede & schulden, zorg & ouderen, jeugd & opvoeden, activering & werk en buitenruimte.

Lees meer
Herinrichting Driehoeksplein… eindelijk!

Herinrichting Driehoeksplein… eindelijk!

Goed bericht! Na jaren wachten is het eindelijk zover: we krijgen een nieuw Driehoeksplein.
En: bewoners denken en praten tijdens het hele proces mee. De afgelopen maand is er in samenwerking met bewoners de keuze gemaakt voor een ontwerpbureau.

Lees meer
Vernieuwde website

Vernieuwde website

Vernieuwde website door Madelon Stoele | 18 december 2020Tadaaa!! Sinds vandaag staat onze nieuwe website online en wij zijn er trots op! Een nieuwe en frisse uitstraling, Vier hoofdthema’s, nieuwsberichten per thema, meer beeld en illustraties en een duidelijk...

Lees meer
Rondje langs de velden

Rondje langs de velden

Een rondje langs de velden doen’ komt uit een oud radioprogramma waar het over voetbal ging. Ze deden verslag van verschillende wedstrijden en dan was het tijdens de uitzending gebruikelijk om van reporter naar reporter te schakelen die allemaal weer op een andere locatie zaten.

Lees meer
Wijkcomité in actie

Wijkcomité in actie

Wijkcomité in actie door Madelon Stoele | 8 april 2019Mogen we nog een keertje voorstellen: Orkun Durmaz, Eunike Ulmasenbum, Martin Segedy, Pim van der Wel en Slavcho Gogov, leden van het Wijkcomité Oud Mathenesse-Witte Dorp én bewoners van het gebied. Sinds een klein...

Lees meer
Timmerdorp Marconia

Timmerdorp Marconia

Het duurt nog even voor het echt zomer is, maar hierbij wel alvast een oproep voor een zomerse activiteit. Van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 juli organiseert gebiedscoöperatie Marconia weer het Timmerdorp! Marconia is ook dit jaar op zoek naar vrijwilligers, organisatoren en sponsors, die het event samen tot een succes willen maken.

Lees meer
Verslag bijeenkomst Wmo Radar

Verslag bijeenkomst Wmo Radar

Op donderdag 18 januari presenteerde de nieuwe welzijnsaanbieder, Wmo Radar, zichzelf aan het netwerk in Delfshaven. Hoe ziet Wmo Radar ‘samenwerken met lokale organisaties’ in 2018 voor zich? En welke kansen zijn er?

Lees meer
test