Terugblik BoTu-dag

door Robbert de Vrieze | 15 juni 2017

Het was zo’n heerlijke tropische dag. Op 31 mei kwamen bewoners, professionals, ondernemers en initiatiefnemers bij elkaar op de BoTu-dag. Sindsdien is iedereen weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wijk. En wat gebeurt er veel! Een korte terugblik op deze zomerse woensdag.

Community-building in Delfshaven Rotterdam

Er kwam goed nieuws vanuit het team – uitvoeringsagenda. Voor een kluswoning op de Mathenesserweg waren er laatst maar liefst 34 gegadigden; de eerste ‘waterstrepen’ op het Visserijplein zijn een feit. Ze zijn gezet; Makerdam in de Spanjaardstraat is geopend en in Schans-Watergeus zijn er 18 woningen opgeleverd.

Zeepkist nieuwtjes

Op de zeepkist dit keer:

* De winnaars van de uitvraag voor de verduurzaming van de Mathenesserflats; de Spetterflat door tussentuin, Rain(a)Way en WijkTV!

* De ontwikkelingen in de Schans-Watergeus buurt; de gemeente heeft de Abrikoos opgekocht voor ontwikkeling en de straten worden vergroend door Hieke Pars en Creatief Beheer. Met eindelijk een buurtschuur voor het gebiedje!

* De aankondiging van cursussen en workshops rondom ondernemerschap, next economy en evenementen van lokale initiatieven in het netwerk van West Practice.

* Wat is allemaal te doen in de wijk deze zomer? Park 1943Dakpark RotterdamStichting-JOZ en Zowel Delfshaven hebben een mooie programmering op parken en pleinen, met name voor de jeugd!

Volgende BoTu-dag. Wees erbij!

De volgende BoTu-middag is op 25 oktober. Zet het alvast in je agenda. Ook dan ben je welkom vanaf 16:30 uur in het Centraal Station voor Jong Delfshaven en West Practice aan de Rösener Manzstraat 57 (locatie nog onder voorbehoud).

Zonnedak OBS Delfshaven 100% gefinancierd

Zonnedak OBS Delfshaven 100% gefinancierd

Zonnedak OBS Delfshaven 100% gefinancierd Door Yvette van DaelAlle 122 zonnepanelen voor het collectieve zonnedak op basisschool OBS Delfshaven zijn uitverkocht. Óp naar het volgende dak! Via Delfshaven Energie Coöperatie kan iedereen in Delfshaven Paneel Deler...

Lees meer
De energietransitie moet zo goed mogelijk uitpakken voor bewoners BoTu

De energietransitie moet zo goed mogelijk uitpakken voor bewoners BoTu

‘De energietransitie heeft op veel manieren impact op ons leven: hoe je kookt, de inrichting van je huis, ga zo maar door,’ aldus Robbert de Vrieze, een van de initiatiefnemers van de Delfshaven Energie Coöperatie. De impact van de energietransitie moet voor bewoners van Bospolder Tussendijken zo positief mogelijk uitpakken, vindt de coöperatie.

Lees meer
Bewoners Gijsingflats krijgen nieuwe energie

Bewoners Gijsingflats krijgen nieuwe energie

De Gijsingflats zijn vijf naoorlogse galerijflats in Tussendijken. De flats worden de komende tijd opnieuw geïsoleerd en klaargemaakt voor de overstap van gas naar warmtenet. Naast deze verduurzaming ondergaan de flats een sociale ontwikkeling. Een sociaal team onderzoekt samen met bewoners of de energietransitie als sociale hefboom gebruikt kan worden. Kan de overstap zorgen voor meer verbinding tussen bewoners?

Lees meer
Een zonnedak voor alle bewoners

Een zonnedak voor alle bewoners

Op de daken van basisscholen Dakpark en de Boog in Schiemond komen zonnepanelen die bewoners in Delfshaven kunnen huren, mét voordeel op hun energierekening. Een mooie kans voor bewoners in Bospolder Tussendijken want zelf duurzame energie opwekken was tot voor kort alleen weggelegd voor mensen met een eigen dak en een hoop geld.

Lees meer
Delfshaven Energie Coöperatie in de steigers

Delfshaven Energie Coöperatie in de steigers

Het is tijd. Bospolder-Tussendijken is een van de eerste wijken in Rotterdam die van het gas afgaat. Als we als bewoners niet willen dat de energietransitie ons overkomt dan moeten we onszelf organiseren zodat we eigenaar van de energietransitie kunnen worden. Daarom hebben een aantal bewoners en ondernemers het initiatief genomen voor de Delfshaven Energie Coöperatie.

Lees meer
Openingspresentatie IABR: Energiewijk Bospolder Tussendijken

Openingspresentatie IABR: Energiewijk Bospolder Tussendijken

Krijgt iedereen een geïsoleerd huis, zonnepanelen op het dak en windmolens om de hoek? Wat kosten die duurzame maatregelen? Hoe kun je als bewoner meedoen, alleen of met de buren? En wanneer zullen al deze veranderingen plaatsvinden? Kortom: wat betekent de energie-overgang voor Bospolder Tussendijken en haar bewoners?

Lees meer
Energiewijk Bospolder Tussendijken


Energiewijk Bospolder Tussendijken


Samen met Havensteder, gemeente Rotterdam en de IABR (Internationale Architectuur Biënnale) is Delfshaven Coöperatie opdrachtgever voor een onderzoek en plan naar de ‘Next generation Energie- en woonwijk’: Wat betekent de energietransitie concreet voor Bospolder Tussendijken en kan het een hefboom zijn om de sociaal-economische positie van bewoners in de wijk te verbeteren?

Lees meer
test