Selecteer een pagina

Openingspresentatie IABR: Energiewijk Bospolder Tussendijken

Zaterdag 2 juni om 15:30 uur, HAKA!

Grondstoffen zoals olie en gas zijn vervuilend voor ons milieu en hebben een negatieve invloed op het klimaat. Dat we over moeten stappen op duurzame energie is al geen punt van discussie meer. Belangrijk is nu de vraag hoe we die overgang positief en voordelig kunnen laten uitpakken voor bewoners van de stad én voor de plekken waar ze wonen en werken. Rotterdam werkt daarom in Bospolder-Tussendijken aan een van de eerste energiewijken van Nederland!

Krijgt iedereen een geïsoleerd huis, zonnepanelen op het dak en windmolens om de hoek? Wat kosten die duurzame maatregelen? Hoe kun je als bewoner meedoen, alleen of met de buren? En wanneer zullen al deze veranderingen plaatsvinden? Kortom: wat betekent de energie-overgang voor Bospolder Tussendijken en haar bewoners? Delfshaven Coöperatie, de gemeente Rotterdam en de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) werken samen en onderzoeken wat de gevolgen zijn van de energietransitie voor wijkbewoners in Bospolder-Tussendijken. De eerste resultaten worden tijdens de opening van het IABR gepresenteerd.

Op zaterdag 2 juni om 15:30 uur organiseert IABR de presentatie ‘Energiewijk Bospolder-Tussendijken’. Locatie is het HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 38, (dat is het bezoeken sowieso al waard!) Het bezoek aan de presentatie kun je combineren met een bezoek aan de tentoonstelling van de Architectuur Biennale.

De presentatie is onderdeel van het feestelijk openingsprogramma van de 8e editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam, IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, die van 1 juni tot en met 8 juli plaatsvindt in Rotterdam en Brussel. Kijk voor meer informatie en het programma op www.iabr.nl. Kijk ook op Twitter: @IABR en Instagram: @IABR_2018_2020

test